Eğitim ve Araştırma Hastanesi çamur içinde

Eğitim ve Araştırma Hastanesi çamur içinde
Diyarbakır'da 3 yıl önce 100 milyon TL'ye mal olan 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sorunlar bitmek bilmiyor.

Diyarbakır'da 3 yıl önce yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olan ve TOKİ tarafından Diyarbakırlı işadamı Mehmet Ali Altındağ'a yaptırılan 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sorunlar bitmek bilmiyor. Drenaj sisteminin olmaması ve izolasyonun yapılmaması nedeniyle her yağmur yağışında adeta sular altına kalan hastane daha öncede yaklaşık 20 asansörünün risk altında olması ile ilgili gündeme gelmişti. Yine Acil kısmındaki yoğun bakım ve yanık ünitesinin projeye uygun yapılmaması nedeniyle bir yıl önce yıktırılıp yeniden 2.5 milyon TL'ye yaptırılan hastane, bu kez de drenaj çalışmaları nedeniyle adeta çamur deryasına dönmüş durumda. Özellikle çevre illerden gelen yurttaşların mağdur olmasına neden olan duruma, Ömer Kaya isimli bir hasta yakını, "Hangi çağda yaşıyoruz. Hastanenin haline bakar mısınız? Burası bölgenin en büyük hastanelerinden biridir. Böyle olmaması gerekiyor. Tadilatsa bunu zamanında yapmaları gerekiyordu. Şimdi insanlar bu şekilde mağdur oluyor. Bakın üstümüz hep çamur içinde, yürüyemiyoruz. Galoşlarla çıkıyoruz" sözleriyle tepki gösterdi.

'Rezalet karşısında şaşkına döndüm!' 

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinden sevk alıp, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldiğini belirten İsmet Çelik isimli yurttaş ise, karşılaştığı manzara karşısında duyduğu tepkiyi şu sözlerle dile getirdi: "Bu rezalet karşısında şaşkına döndüm. Buraya gelen insanlar yazıktır, günahtır. Burası hastane; daha temiz olması lazım. İnsanlar çamurlu hali ile hastaneye girmek zorunda kalıyor. Buranın hijyeni nerde kaldı?"

Diyarbakır'ın birçok sorunu olduğunu belirten karşılaştığı manzarayı "rezalet" olarak değerlendirdi. 

Hastaneye gelirken çamur içinde kalmasından şikayet eden Nazan Güler isimli yurttaş da, "Bakar mısınız çamura, kimse ilgilenmiyor. İnsanlarda bu konuda oldukça duyarsız kalıyor. Keşke bir şeyler düzelse, bu yol çalışmaları, tadilatlar biran önce bitse. Hastane yapmışlar ama yol çamurdan geçilmiyor" dedi. Yine Batman'dan sevk edildiğini dile getiren M.Ali Tekin isimli bir başka yurttaş da, benzer tepkilerde bulunarak, "5 yılda yapılan hastanenin alt yapısı hiç mi düşünülmemiş? Hastanenin halini görün. Böyle bir şey olamaz, böyle bir rezalet olmaz" diye konuştu.

Hasta ve hasta yakınlarını mağdur eden bu durumu yönelttiğimiz hastane yetkilileri ise, hastanede drenaj problemi olduğunu kabul ederek konuya ilişkin daha önce ihale verdiklerini fakat ihalenin iptal olduğunu ifade etti. Bu nedenle ihalenin yeniden yapıldığını ve çalışmalara Eylül ayında başlandığını belirten yetkili, hastanenin drenaj probleminden dolayı sık sık su bastığını ve bu sorununun Ocak ayına kadar son bulacağını öne sürdü. 

(diha)

arastirma1.jpg

 

arastirma2.jpg

 

arastirma3.jpg

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.