Eğitimde Kaos

Eğitimde Kaos
Diyarbakır’da eğitim öğretim başladı ancak sıkıntılar bitmiyor. Bazı okullarda sınıf mevcutları 60’ın üzerinde, İş Kur’dan temizlik ve güvenlik görevlisi gönderilmediği için hijyen sıkıntısı yaşanıyor. Korona vakalarının arttığı kentte veliler tedirgin.

Milli Eğitim Suskun

GÖNÜL MORKOÇ DEKAK

TİGRİS HABER - Yarım milyon öğrencinin eğitim gördüğü Diyarbakır’da ilk ders zili sıkıntılı çaldı. Bin 931 devlet okulunun öğrenci kabul ettiği kentte, 26 bin 114 öğretmen görev yapıyor. Bazı okullarda başlatılan tadilat ve güçlendirme çalışmaları nedeniyle, bu okulların öğrencileri yakın okullara nakledildi. Bu nedenle de, sınıf mevcutlarında yüzde 40’lık bir artış meydana geldi. Geçen yıl, 30-40 olan mevcutlar bu yıl 50-60’a yükseldi.

okullar-sikinti-kaos.jpeg

Temizlik personeli yok

Geçmişte okullarda görev yapan kadrolu temizlik personeli uygulaması kaldırıldığı için, artık okullarda geçici İşKur personeli görevlendiriliyor. Okullar açık olmasına rağmen, şuana kadar herhangi bir personel görevlendirilmiş değil. 60 kişilik sınıflarda ders gören öğrenciler, temizlik personeli olmadığı için enfeksiyon ve korona riskiyle karşı karşıya. Bazı okul idarelerinin temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacını karşılayabilmek için velilerden aidat toplamak zorunda kaldığı öğrenildi.

Nakiller ciddi sıkıntı

Bazı bölgelerde “iyi okul” olarak nitelendirilen okullarda da ciddi bir yığılma söz konusu. Eğitim sistemi adrese dayalı olmasına rağmen, bazı veliler Nüfus Müdürlüğü’nden adres değişikliği yaparak, okul değiştiriyor. Bu da “nitelikli” olarak bilinen okullarda öğrenci yoğunluğuna neden oluyor.

‘Okullarda önlem yok’

Tigris Haber’e konuşan ve isminin verilmesini istemeyen veliler tedirginliklerini şu sözlerle ifade etti:

“Birkaç güne kalmaz vaka sayısında patlama olur. Virüs açısından okullarda hiçbir önlem yok. Resmen Diyarbakır halkını isteyerek hastalığa itiyorlar. Milyonlarca insan iç içe. Son dakika güçlendirme çalışması yapmak gibi bir saçmalık olamaz. Resmen Diyarbakır halkına zulüm ediyorlar. Bu zulmü kabul etmiyoruz.”

‘Kaos ortamı hâkim’

Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Emine Akşahin, okullarda şuan bir “kaos” ortamının hakim olduğunu dile getirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu güne kadar yaptıkları tüm çağrılara kulak tıkadığını belirten Akşahin, “Mevcutlar kalabalık, personel yok. Okul idareleri velilerin içeri girmesini engelleyemiyor. Resmen kaos ortamında eğitim vermeye başladık” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum