Ekmeğe zam gelebilir!

Ekmeğe zam gelebilir!
TUSAF Başkanı Haluk Tezcan, Türkiye'de buğday fiyatlarının kilogramı 9 lira 35 kuruş seviyesinde olduğunu ve bu fiyatın üzerine yapılacak her artışın doğrudan ekmek fiyatlarına yansıyarak dar gelirli tüketicileri zor durumda bırakacağını belirtti.

TİGRİS HABER - Tezcan, unun dar gelirli kesimlerin temel gıda maddesi olduğuna vurgu yaparak, un üreticilerinin ekmek fiyatlarının artmasını engellemek için politikalara destek vermesinin enflasyonla mücadelede önemli bir katkı sağladığını ifade etti.

Buğdayın ton fiyatının dünya genelinde 220 dolar seviyesindeyken Türkiye'de 320 dolara ulaştığına dikkat çeken Tezcan, çiftçilerin üretimden kopmaması için desteklenmeleri gerektiğini belirtmiştir. Ancak, bu desteklerin alım fiyatlarına değil, devlet desteklerinin artırılması yoluyla yapılmasının daha yerinde olacağına dikkat çekti.

Tezcan, buğday alım fiyatlarının 9 lira 35 kuruş seviyesinde olduğunu ve bu fiyatın üzerine ilave bir artış olmaması gerektiğini düşündüğünü belirtmiştir. Aksi takdirde, bu artışların ekmek fiyatlarına yansıyarak düşük gelirli kesimi zorlayabileceğini ifade etti. Buğday fiyatlarının 9.5-10 lira arasında dengeli bir seviyede olması gerektiğini savunan Tezcan, bu fiyatın üzerine çıkacak her zammının ekmek fiyatlarına yansıyacağını ve düşük gelirli kesimin bu durumdan olumsuz etkilenebileceğini belirti. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.