‘Ekonomik anlamda sıkıntısı yaşıyoruz’

‘Ekonomik anlamda sıkıntısı yaşıyoruz’
Suriçi, İskender paşa mahallesinin Uçar sokakta bulunan Saray apartmanında 01.20.2012 tarihinde, elektrik kaçağından çıkan yangın sonucunda bina kullanılamaz hale geldi.

Haber/Foto: Gencer ARPACI

Diyarbakır Suriçi, İskender paşa mahallesinin Uçar sokakta bulunan Saray apartmanında 01.20.2012 tarihinde, elektrik kaçağından çıkan yangın sonucunda bina kullanılamaz hale geldi. Bina sakinlerinden Servet Sırtlan ve 6 aylık kızı İlknur Sırtlan dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırılırken, apartman da yaşayan 10 dar gelirli aile evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Sur Belediyesi ve Valilik yetkilerinin hazırlamış olduğu teknik raporda binanın kullanılamaz hale geldiğini ve yurttaşların derhal binayı boşaltması gerektiğini bildirilmesi üzerine, bina sakinleri Diyarbakır’ın çeşitli semtlerine taşındı. Ancak dar gelirli aileler defalarca yetkililerle görüştü, ancak 3 yıldır her hangi bir sonuç alamadı.

‘Ekonomik anlamda sıkıntısı yaşıyoruz’

Servet Sırtlan, yangın binayı sardığı zaman kendilerini zor kurtardığını, kaydederek, “Valiliğin ve Belediyenin almış olduğu rapora göre binada kalmanın riskli olduğu, binayı boşaltmamız gerektiği söylendi. Bunun üzerine evlerimizi terk ettik. Ekonomik durumumuz iyi olmadığından ciddi manada sıkıntı yaşıyoruz. Valilik başta olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarına giderek sesimizi duyurmaya çalıştık ama, 01.20.2012 tarihinden bu yana hiç kimseden herhangi bir yardım alamadık. Kime gidiyoruz bahanelerle sadece bizi oyalıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşıyoruz. Mağduruz ama kimse bize yardım etmiyor. Diyarbakır valiliğine gidip bize yardımcı olmalarını istedik ancak, bize herhangi bir yardımda bulunmadılar” dedi.

‘Valilik ve Belediye bize hiçbir yardım etmedi’

Belediye ve Valilik kendilerini herhangi bir destek vermediğini vurgulayan Sırtlan, konuşmasına şöyle devam etti; “Valiliğin özel kalem Müdürlüğünden yardım istediğimde, ‘Biz size yardım ediyoruz ama siz şükür etmiyorsunuz’ dedi. Bunları bana söyleyince tartıştık, ancak ben araya tartışmak için değil. Bu devletin bir vatandaşı olarak yardım istemek için gitmiştim. Özel kalem benim sorunlarımı dinleyeceğine benimle tartışıp, hiçbir yardım etmeden bütün kapıları kapattı. Sur Belediyesine gidip derdimi anlattım. Onlarda bütçeleri yeterli olmadığından dolayı herhangi bir yardımda bulunmayacaklarını söylediler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına dilekçe yazdım, oradan da cevap alamadık.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.