Elazığ Caddesi’nde asfalt çalışması tamamlandı

Elazığ Caddesi’nde asfalt çalışması tamamlandı
Kent merkezi ve ilçelerde asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi,

 

 

yol profilinin daha düzgün ve sürüş konforunun maksimum seviyede olması için Elazığ Caddesi’ne toplam 33 bin ton sıcak asfalt sererek çalışmaları tamamladı.

Kent merkezi ve ilçelerde asfalt çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Elazığ Caddesi’nin Dağkapı ve Seyrantepe Köprülü Kavşağı arasındaki 6 km’lik kısımda başlattığı sıcak asfalt çalışmasını tamamladı. Elazığ Caddesi’nde trafik yoğunluğu nedeniyle çalışmalarını daha çok gece saatlerinde yapan ekipler, yol profilinin daha düzgün çıkması için ilk etapta caddeye binder tabakası için asfalt serdi.

33 bin ton asfalt serildi

Elazığ Caddesi’ne binder tabakası asfaltı serdikten sonra yapılacak kaldırım ve refüj çalışmalarının tamamlanmasını bekleyen Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmaların ardından yola aşınma tabakası asfaltı serdi. Elazığ Caddesi’ne binder tabakası için 19 bin, aşınma tabakası için de 14 bin olmak üzere toplam 33 bin ton sıcak asfalt serildi.

Yol çizgileri çizilecek

Elazığ Caddesi’nde asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi, yaya ve araç trafiğinin güvenli bir şekilde seyretmesi için termoplastik boya ile yol çizgileri çizdi.

Ekipler, ayrıca asfaltla kapanan yağmur suyu drenaj sistemi ve diğer rögar kapaklarının açığa çıkarılması için çalışma yürütecek.

 Elazığ Caddesi’ni asfaltlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, asfalt çalışmalarını Yenişehir Kıbrıs Caddesi ile yeni imar yollarında sürdürecek. 

Özcan Yıldız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.