Elazığ depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükseldi

Elazığ depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükseldi
Elazığ’ın Sivrice ilçesinde saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde meydana gelen hayatını kaybedenlerin sayısı 20’ye yükseldi.

AFAD: Depremde 20 kişinin hayatını kaybettiğini, 1015 kişinin yaralandığını kaydetti.  AFAD bölgeye  1097 arama kurtarma personeli ve 219 aracın ve 2019 aracın sevk edildiğini açıkladı. Elazığ’da 5, Malatya’da 25 bina yıkıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 20’a yakın vatandaşın enkaz altında olduğu bilgisine sahip olduklarını ve ölü sayısının artabileceğini belirtti.

depremde-olenlerin-sayisi-(2).jpg

Depremde şuana kadar 2.7 ila 5.4 arasında 228 artçı sarsıntı kaydedildi. Depremin yerin 6.75 kilometre altında meydana geldiği tespit edildi. AFAD, deprem bölgesine 8 bin 565 aile çadırı, 400 genel maksatlı çadır, 17 bin 218 yatak ve 31 bin 227 battaniye sevk edildiğini açıkladı. Türk Kızılay, bölgeye 202 personel, 35 araç, 7 ikram aracı ve 4 mobil mutfak ile 2 sahra mutfak kiti, 15 bin 747 battaniye, 5 bin 656 yatak, 1 bin 563 ısıtıcı, 2 bin 500 çadır, 193 bin 420 kg un ve 3 bin 200 adet gıda kolisi sevk etti.

deprem-kurtarma-(2).jpg

Deprem sonrasında tüm iller ve birlikler teyakkuz haline geçirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere tüm Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezleri (AADYM) aktif hale getirildi. 2 AFAD Başkanlık personeli, 14 Ankara AFAD İl Müdürlüğü personeli, 5 UMKE ve 18 itfaiye personeli Etimesgut Havaalanı’ndan Genelkurmay Başkanlığı’na ait uçak ile Elazığ’a ulaştırıldı. AFAD Başkanlık personeli, 21 İstanbul AFAD personeli, 1 DHMİ personeli, 10 Sakarya AFAD personeli, 7 Bursa AFAD personeli, 2 İHH personeli ile 2 kurtarma aracı ekipmanları ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Elazığ’a ulaştırıldı. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Elazığ’a hareket edecek 2’nci uçak ile ise 8 Kocaeli AFAD personeli, 7 Bursa AFAD personeli, 13 İHH personeli, 2 itfaiye personeli, 2 araç ile 2 arama köpeği ve 1 aracı ekipmanları ile Elazığ’a ulaştırıldı. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Elazığ’a hareket edecek 3’üncü Uçak ise 53 personel (İstanbul, Bursa, Kocaeli) ve 3 kurtarma aracı ekipmanları ile Elazığ’a ulaştı.

deprem-kurtarma-(4).jpg

Acil ihtiyaçlar nedeniyle Barınma, Beslenme, Enerji, Haberleşme, Hasar Tespit ve Psikososyal çalışma gruplarından ekipler bölgeye sevk edilmeye başladı. Bu kapsamda 143 personel ve 47 araç bölgeye yönlendirildi.

Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, 28 çalışma grubu, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirildi.

deprem-kurtarma-(1).jpg

AFAD vatandaşlara da uyarılarda bulundu

AFAD, vatandaşların deprem sonrası yapması gerekenleri ise şu şekilde aktardı: “Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir gaz kokusu olmaması halinde, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır Gelişmeler ve bölgedeki deprem aktivitesi, İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir.” (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.