Elçi, ‘Çatışma istemiyoruz’ dedikten 5 dakika sonra vuruldu

Elçi, ‘Çatışma istemiyoruz’ dedikten 5 dakika sonra vuruldu
Diyarbakır Barosu, eski başkanları Tahir Elçi için yapılacak anma programını açıkladı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır Barosu Başkanı iken öldürülen Tahir Elçi, ölümünün 5. yılında çeşitli etkinliklerle anılacak. Anma programına ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Barosu, pandemi nedeniyle Elçi’nin vurulduğu yerde anılmayacağını açıkladı.

tahir-elci-(2).jpg

Açıklamada, “Baro Başkanımız Tahir Elçi’nin katledilişinin 5. Yıl dönümünde yapacağımız yürüyüş ve basın açıklaması etkinliğimiz bu yıl pandemi nedeniyle Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, Tahir Elçi Vakfının Yönetim Kurulu üyeleri ve STK temsilcilerinin katılımıyla sınırlı olarak gerçekleşecektir. Tüm meslektaşlarımıza ve kamuoyuna duyurulur” denildi.

Dava 5 yıl sonra başladı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, 28 Kasım 2015'te tarihi Dört ayaklı minare önünde ‘Bu kadim bölgede çatışma istemiyoruz’ açıklaması yapan Tahir Elçi 5 dakika sonra çıkan çatışmada yaşamını yitirdi. Elçi’nin ölümü üzerinden 5 yıl geçti.  Elçi’nin ölümünden 5 yıl sonra başlayan davada biri ihraç üç polis ve PKK mensubu Uğur Yakışır’ın yargılanmasına başlandı. Diyarbakır 10 Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada üç polis "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek" iddiasıyla, 2 ila 6 yıl arasında hapis istemiyle yargılanıyor. Dosyanın diğer sanığı ise firari durumda olan PKK mensubu Uğur Yakışır. Yakışır hakkında "iki polisi öldürmek, ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmaktan" 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıl hapis cezası isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.