“Elçi dosyası Adli Tıp Kurumunda”

“Elçi dosyası Adli Tıp Kurumunda”
Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, 173. Haftasında yapılan Elçi anmasında yaptığı konuşmada, “Dava dosyası Adli Tıp Kurumuna gönderilmiş durumda, bizler de adli tıp kurumundan bir an önce raporu düzenleyip soruşturma dosyasına tevdiini bekliyoruz” dedi.

Tigris Haber - Diyarbakır Barosu Eski Başkanı Tahir Elçi, katledilişinin 173. Haftasında da meslektaşları tarafından anıldı.

br2.jpg

“Dava dosyası Adli Tıp Kurumunda”

Anma etkinliğinde konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın şunları söyledi; “Tahir ELÇİ İnsan Hakları Kürsüsünün 173. haftasında yine karşınızdayız. Soruşturma dosyasına ilişkin şu anda maalesef sizlere verebileceğimiz yeni bir bilgi yok. Dava dosyası Adli Tıp Kurumuna gönderilmiş durumda, bizler de adli tıp kurumundan bir an önce raporu düzenleyip soruşturma dosyasına tevdiini bekliyoruz. Başkanımıza yönelik suikastin üzerinden 3,5 yıla yakın bir zaman geçti maalesef ancak henüz başladığımız yerde olduğumuzu üzülerek belirtmek isterim.”

br3.jpg

“Mimarlık ve Kent Sempozyumunu Tahir Elçi’ye ithaf ediyoruz”

Aydın, etkinliğe katılan, Mimarlar Odası başkan ve üyeleri ve Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Merkezinden meslektaşlarına teşekkür ederek sözü Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu’ya bıraktı.

Diyarbakır Barosuyla dayanışma içinde olduklarını belirten Muhcu, sözlerine şöyle devam etti: “Tahir Elçi planlanarak ve kasten öldürüldü. Çünkü Tahir Elçi Doğa kültür değerleri ile temel insan haklarını, barışı ve kardeşlik mücadelesini birleştirme başarısını göstermişti. Bu yolda bir ışık olmuş, nihayetinde de bütün bu değerlere saldıran barbar bir anlayış ile katledildi. Baro ile ve Tahir Elçi ile Diyarbakır Suriçindeki doğa değerlerinin korunması, yaşatılması ve geleceğe taşınması için ortak mücadele verdik. Bu mücadele bundan sonra da Baro ile devam edecektir. Bizler Mimarlar Odası olarak Tahir Elçi Dostumuzun çok değer verdiği bu şehri tartışmak, değerlendirmek ve geleceğine ışık tutmak için Yarın saat 10:00’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Kongre Merkezinde Diyarbakır Mimarlık ve Kent Sempozyumu düzenleyeceğiz. Bu sempozyumumuzu Tahir Elçi’ye ithaf ediyoruz. Bu sempozyumların gelenekselleştirilmesi ve dolayısıyla Diyarbakır’a sahip çıkılması için bütün kesimlerle dayanışma içinde olmayı hedeflemekteyiz.”

br4.jpg

“Cinayetin aydınlatılması için kararlılıkla mücadele edeceğiz”

Muhcu’nun ardından Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Gökhan Dayık konuştu.

Tahir Elçi’yi minnetle andıklarını belirten Dayık, “Tahir Başkanını mücadelesini sürdürürken gösterdiği azim ve kararlıklık bizlere yol gösterici olacak. Bu cinayetin aydınlatılması ve faillerin yargılanması için bizler de aynı azim ve kararlılıkla mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

br5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.