Elektrik borcunu ödemeyenlere kötü haber

Elektrik borcunu ödemeyenlere kötü haber
Bölgede, borcunu ödemeyen 18 bin abone için suç duyurusu ve icra takibi başladı. Borcunu düzenli ödemeyenler listesinde emniyet ve askeri tesisler de yer alıyor.

Haber Merkezi

Bölgede elektrik borcunu ödemeyen 18 bin abone için kritik süreç başlıyor. Suç duyurusu yapılan borçlu aboneler icralık oldu. Bölgede elektriği kaçak kullananların oranı yüzde 75 ile 78 arasında olduğu belirtildi. Son iki ayda kaçak elektrik kullanan ve borcunu ödemeyen 9 bin 561 abone hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 8 bin 123 abone için de icra takibi başlatıldı.

Borçlu aboneler sadece kişiler değil. Mardin, Batman'ın Gercüş ve Kozluk ile Şırnak'ın İdil ilçe belediyesinin de elektriği borçları yüzünden kesildi. Mardin Belediyesi ise, DEDAŞ hizmet binasını ruhsatsız olduğu gerekçesiyle içinde personeliyle mühürledi. Dicle Elektrik, borçların ödenmesi için faiz affı ve taksitlendirme kampanyası başlattı.

Borcunu ödemeyen 217 bin abonenin elektriğinin kesileceği açıklandı. Ancak 3 kez uzatılan kampanya istenen etkiyi sağlamadı. Abonelerin sadece yüzde 15’i borcunu ödedi ya da anlaşma yaptı. Ödemeyenler için kesintiler başladı.

Bölgede kaçak kullanım o kadar yaygın ki ekiplerin denetimleri de kolay olmuyor.

Batman'da Aralık ayında kontrol ve kesim için bir mahalleye giden 7 kişilik DEDAŞ ekibi saldırıya uğradı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.