Elektrik faturaları ödenmeyince camiler karanlıkta kaldı

Elektrik faturaları ödenmeyince camiler karanlıkta kaldı
Cizre'de 10'u aşkın caminin elektriği, yatırılmayan faturalardan kaynaklı kesildi. Karanlıkta kalan camilerde kan ter içinde ibadet etmek zorunda kalan cemaat, duruma tepkili.

Şırnak'ın Cizre ilçe merkezi ve bağlı kimi köylerde bulunan 10'u aşkın caminin elektriği, Dicle Elektrik A.Ş. (DEDAŞ) tarafından "ödenmeyen borçlar" gerekçesiyle kesildi. İlçe Müftülüğü tarafından yatırılmayan elektrik faturalarından kaynaklandığı iddia edilen kesintiden dolayı camilerin bazılarında bir hafta, bazılarında ise 4 gündür elektrik olmadan ibadet yapılıyor. Kesinti sonrası camilerdeki pervane ve klimaların çalışmamasından dolayı, yarı yarı azalan cami cemaati kan ter içinde ibadetlerini yapmak zorunda kalıyor. Söz konusu camilerde akşam saatlerinde ise karanlıkta ibadet yapılıyor.

 CEMAAT TEPKİLİ

 Kent merkezinde bulunan Hasan Basri Camii ve Ensari Camii de bir haftadır elektriksiz kalan camiler arasında. Girişine, üzerinde "Camimizin elektriği kesildiğinden dolayı lütfen tedbirli kullanım yapınız" yazılı bir dövizin asıldığı Hasan Basri Camii cemaati kesintiye tepki gösterdi.

 Cami cemaatinden Ata Değer, müftülüğün kesintilere müdahale etmesi gerektiğini dile getirdi. "Kimsenin buna hakkı yok" tepkisinde bulunan Değer, "Aşağıdaki dükkanın kirasını buraya ayırsalar böylesi sorunlar olmaz. Cemaat azaldı. Bir sıra bile dolmuyor. Ne klima çalışıyor ne de pervane" dedi.

 DEDAŞ: DUYARLILUK OLUŞSUN DİYE KESİNTİYE GİTTİK

 Konuya ilişkin görüştüğümüz DEDAŞ yetkilileri, kentteki tüm camilerin elektrik borcunun olduğunu aktararak, borçlara ilişkin bir "duyarlılığın oluşması" için kimi camilerde böylesi bir kesintiye gitmek zorunda kaldıklarını savundu. Yetkililer, sorunun giderilmesi için çaba harcadıklarını ve yurttaşları mağdur etmeyi amaçlamadıklarını kaydetti. (Kaynak: MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.