Emek ve Özgürlük İttifakı 15 Ocak’ta sahaya iniyor

Emek ve Özgürlük İttifakı 15 Ocak’ta sahaya iniyor
Emek ve Özgürlük İttifakı liderleri 5 Ocak’ta İstanbul’da, altılı masa ise Ankara'da toplanacak.

TİGRİS HABER - Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Toplumsal Özgürlük Partisi'nin (TÖP) oluşturduğu ‘Emek ve Özgürlük İttifakı’ liderleri yeni yılın ilk haftası bir araya gelecek.

Emek ve Özgürlük İttifakı liderleri 5 Ocak’ta İstanbul’da, altılı masa ise Ankara'da toplanacak. Emek ve Özgürlük İttifakı'nın toplantısında Türkiye’nin seçime nasıl bir atmosferde gireceği başlığının yanı sıra geride kalan bir yılın da değerlendirmesi yapılacak.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, kurulan komisyonla saha çalışmalarını organize eden Emek ve Özgürlük İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin başkanları ve eş başkanları 5 Ocak’ta İstanbul’da toplantı yapacak. Altılı Masa’nın Ankara’da 10’uncu toplantısının olduğu gün farklı kentte bir araya gelecek olan Emek ve Özgürlük İttifakı’nın gündeminde seçim süreci de olacak.

Kuruluşların ı Eylül’de açıklamışlardı

Eylül ayında İstanbul’da kuruluşunu deklarasyonla kamuoyuna açıklayan Emek ve Özgürlük İttifakı’nın liderleri bu tarihten sonra ilk kez ortak karede olacak. Edinilen bilgiye göre Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinin başkanları ve eş başkanları 5 Ocak’ta İstanbul’da bir toplantı düzenleyecek. “Siyasi operasyonlar”, “Seçime giderken demokratik siyaset ortamının durumu”, “Derin yoksulluk” ve “Grev yasakları” gibi konu başlıkları toplantının ana gündemini oluşturacak.

Seçim güvenliği konuşulacak

Geride kalan yılın değerlendirileceği toplantıda seçim gündemi de bir diğer başlık olarak konuşulacak. Seçime dair siyasi iklime bağlı değişen dinamikleri ele alacak olan ittifak, Türkiye’nin seçim atmosferine nasıl girdiğini masaya yatıracak. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın toplantısında doğrudan cumhurbaşkanı adayı ya da ittifakın seçime girme şekline ilişkin değerlendirmenin yapılması beklenmezken seçim öncesinde atılacak adımlar ve seçim güvenliği liderler tarafından konuşulacak konular arasında yer alacak. Bu görüşmenin ardından ortak bir açıklama kamuoyuyla paylaşılacak.

‘Büyük Miting' İstanbul'da

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri geride kalan süreçte İstanbul Emek Buluşması, İzmir, Adana ve Dersim’de ise halk toplantıları düzenledi. İttifak 15 Ocak’ta ise sahaya inecek ve İstanbul’da ‘Büyük İstanbul Mitingi’ düzenlenecek.

Öte yandan şubat ayıyla birlikte Emek ve Özgürlük İttifakı’nda seçim sürecinin startının verilmesi de bekleniyor. Bu tarihten sonra seçime hangi stratejiyle girileceği de netleşmiş olacak.

Altılı masa da 5 Ocak’ta toplanıyor

Emek ve Özgürlük İttifakı ile aynı gün Altılı Masa da onuncu kez Gelecek Partisi ev sahipliğinde Ankara’da bir araya gelecek. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin oluşturduğu Altılı Masa’nın bu toplantısında hükümet programına son noktanın konulması ve ortak yönetimle ilgili çalışmalara devam edilmesi bekleniyor. (Kaynak: Gazete Duvar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.