Emek ve Özgürlük İttifakı seçim gündemiyle toplandı

Emek ve Özgürlük İttifakı seçim gündemiyle toplandı
Emek ve Özgürlük İttifakı'nı oluşturan partiler bir araya geldi. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Seçimi değerlendirilecek.

TİGRİS HABER - Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi gündemiyle bir araya geldi.

HDP, dün gerçekleştirdiği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Cumhurbaşkanlığı eğilimini yeniden gözden geçirmiş, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Mart’ta gerçekleştireceği ziyaretin ardından tutumunu ortaya koyacaktı. Ancak HDP, bu eğilimini Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan partilerle müzakere ederek son kararını verecek.

Ayrıca HDP, Genel Seçimlere bir listeyle girmesi eğilimini de ittifak partileriyle tartışacak.

HDP MYK, Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan partilerle müzakere için Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ı yetkilendirmişti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.