Emekliler Türkiye Meclisi ülke çapında örgütleniyor

Emekliler Türkiye Meclisi ülke çapında örgütleniyor
Türkiye genelinde sosyal medya ağı üzerinden örgütlenen ‘Emekliler Türkiye Meclisi’nin nihai hedefi ülke genelinde sendikalaşmak.

TİGRİS HABER - Sosyal medya kanallarında ‘Emekliler Türkiye Meclisi’ adı altında dikkatimizi çeken oluşum Türkiye genelinde ciddi bir karşılık bulmaya başladı. Şimdilik sadece sosyal medya üzerinde başlatılan örgütlenmenin üye kaydı da sosyal medya üzerinden gerçekleşiyor.

emeklkiler-meclisi-3.jpg

7 aylık bir zaman dilimi içinde Türkiye genelinde büyük ilgi gören Emekliler Türkiye Meclisi oluşumunun amacı; 13.7 milyon emekliyi kucaklayacak bir emekliler sendikasına dönüşmek. Sosyal medya üzerinden 25 bin üye sayısına ulaştıktan sonra sendikalaşmayı gerçekleştirecek olan Emekliler Türkiye Meclisinin Diyarbakır yürütücüleri Kadri Kızmaz, Adnan Çetinkaya, Eşref Bozkurt ve Aydın Kaçmaz, tigris’i ziyaret ederek yayın koordinatörümüz Naci Sapan’a oluşumun amacını anlattı.

Mahalle, köy, ilçe, il meclisleri aracılığıyla yatay örgütlenme biçimini hedefleyen Emekliler Türkiye Meclisinde tek başına liderlik anlayışının dışında, ortak liderlik anlayışı benimseniyor. Sosyal medya yayınları üzerinden 7 aylık süre içinde büyük ilgiyle karşılanan meclisin Diyarbakır’da şu an için 500 civarında üyesi bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.