Emine Ayna hakkında 18 yıla kadar hapis istemi

Emine Ayna hakkında 18 yıla kadar hapis istemi
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından 9 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca daha önce açılan davayla birleştirilmesi talebiyle Ayna hakkında 2 ayrı suçtan hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamenin, değerlendirme ve sonuç kısmında şunlar kaydedildi:

"Terör örgütü PKK/KCK'nın çağrıları üzerine Ayna, Nusaybin'deki güvenlik operasyonlarının engellenmesi ve teröristlere destek olma amacıyla yürüyüş gerçekleştirmiştir. Yürüyüşün kanuna uygun yapılmadığı hususunda uyarılara rağmen şüphelinin eylemine devam ettiği anlaşılmıştır."

İddianamede, şüphelinin devam eden kovuşturmasının bulunduğu, tüm eylemlerin birlikte tek bir suç oluşturacağı anlaşıldığından, dosyanın birleştirilerek Ayna'nın yargılanmasının yapılması ve cezalandırılması talep edildi.

İstenilen ceza

Ayna hakkında, daha önce "silahlı terör örgütünü kurma veya yönetme" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 16 yıldan 27,5 yıla kadar hapis cezasına, mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesi talep edilmişti.

Birleştirilmesi talebiyle hazırlanan iddianamede ise sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından 9 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.