Emine Erdoğan ve bakanların ziyareti öncesi yoğun güvenlik önlemi alındı

Emine Erdoğan ve bakanların ziyareti öncesi yoğun güvenlik önlemi alındı
SİİRT - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve 3 bakanın geleceği Siirt’in Şirvan ilçesindeki Maden köyünde yoğun güvenlik önlemi alındı.

 

 

  Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde açık bakır madeninde yaşanan heyelan faciası nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan beraberinde Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile beraber bölgeye inceleme yapacak. Ziyaret öncesi bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bomba arama köpeklerinin konteynırları tek tek aradığı alanda güvenlik giriş noktaları kuruldu.

 

Madencilerin arama çalışmalarında dinamit kullanıldı

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyündeki maden ocağında toprak altında kalan işçilerin çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. 6 işçiye ulaşmak için başlatılan çalışmalarda ekiplere engel olan büyük kaya parçaları dinamitlerle parçalanıyor.

  Maden köyündeki açık bakır madeninde yaşanan heyelan faciasında toprak altında kalan 16 işçiden 10’unun cansız bedeni çıkarıldı. Toprak altıda kalan 6 işçinin çıkarılması için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları sırasında ilk defa dinamit kullanıldı. Toprak altında kalan 6 işçiye ulaşmak için başlatılan çalışmalarda ekiplere engel olan büyük kaya parçaları kullanılan dinamitlerle parçalanıyor. Bölgede işçilere ulaşmak için çalışmalar aralıksız devam ediyor. (İHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.