Emine Şenyaşar: Çocuklarımı kim öldürdü?

Emine Şenyaşar: Çocuklarımı kim öldürdü?
AK Parti Milletvekili Yıldız’a 'hakaret' ettiği iddiasıyla yargılandığı davada Emine Şenyaşar "Çocuklarımı kim öldürdü" diye sordu.

TİGRİS HABER - Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar, AK Parti milletvekili İbrahim Yıldız'a "Hakaret ve iftira attığı" gerekçesiyle hakim karşısına çıktı.

Nöbetlerinin 157’nci gününde sarf ettiği sözlerden kaynaklı Urfa 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasına avukatlar ve demokratik kitle örgüt temsilcileri katıldı.

Duruşma başlamadan önce mahkeme başkanı, duruşmanın "hakaret" dosyası olduğunu belirterek, bunun dışına çıkılmamasını istedi. Bunun üzerine ailenin avukatları hakimin isteğine itiraz etti. Ardından kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, katibin “kaç çocuğun var” diye sorduğu Emine Şenyaşar, "Çocuklarımı öldürdüler, birini de tutukladılar" yanıtı verdi. Ardından Şenyaşar'a suçlama tercüman aracılığıyla iletildi. İlaçla ayakta durduğunu belirten Şenyaşar, "7 çocuğum vardı hepsini öldürmek istediler. Hastanede eşim ve 2 çocuğumu katlettiler. Çocuklarım gözlerimin önünde katledildi" dedi.

‘ÇOCUKLARIMI KİM ÖLDÜRDÜ?'

Araya giren mahkeme başkanı Şenyaşar'a olayı değil niye hakaret ettiğini anlatmasını istedi. Ancak yaşadıklarını anlatmaya devam eden Şenyaşar, "Hakaret ve iftira" suçlamasını reddederek, “Hastanede insan öldürülmez. Hastane kayıtlarını çaldılar. Hakkımı helal etmiyorum. Çocuklarımı kim öldürdü? Bu nasıl devlet, bu nasıl hükümet?" diye sordu.

Daha sonra avukatların talepleriyle devam eden duruşma, Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti’ni başlattığı güne denk gelen 9 Mart 2023 tarihine ertelendi. (MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.