Emine Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti yeniden başladı

Emine Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti yeniden başladı
Urfa'daki Adalet Nöbeti'ni Ankara'ya taşıyan ve ameliyatı sebebiyle eylemine ara veren Emine Şenyaşar, eylemine yeniden başladı.

TİGRİS HABER - Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa milletvekili Ferit Şenyşar’ın Urfa'dan Adalet Bakanlığı önüne taşıdığı ve verilen sözler üzerine ara verdiği Adalet Nöbetine yeniden başladı.

Şenyaşar ailesi konuya dair Meclis'te basın açıklaması düzenledi. Ferit Şenyaşar, Annesi Emine Şenyaşar’ın 26 Temmuz 2023 tarihinde adalet arayışını Adalet Bakanlığı önüne taşıdığını, eyleminin 49’üncü gününde bakanın Anne Şenyaşar ile görüşmeyi kabul ettiğini hatırlattı.

Beş ayda hiçbir olumlu gelişme olmadı

Şenyaşar, annesinin bakandan 6 yıla yakındır tutuklu bulunan oğlunun tutuksuz yargılamasını isteğini, Adalet Bakanı ile yardımcılarının ise yapılanların haksızlık olduğunun farkında olduklarını ve sabretmeleri gerektiği yönünde görüş belirttiklerini kaydetti. Bakanlığın sabır istemesi üzerine anne Emine Şenyaşar’ın ertelediği ameliyatı olmaya karar vererek eyleme ara verdiğini ancak üzerinden geçen beş aylık süreye rağmen hiçbir olumlu gelişmenin yaşanmadığını, aksine tutuklu yargılanan Fadıl Şenyaşar’ın haftalık telefon görüşmesinin iki haftada bir kereye düşürüldüğünü ifade etti.

Şenyaşar sıraladığı tüm sebeplerden kaynaklı Anne Emine Şenyaşar ile Adalet Bakanlığı önündeki Adalet Nöbeti eylemine 50’nci günde devam etme kararı aldıklarını söyledi. Ferit Şenyaşar, “Bugün iftarımızı anne ile birlikte Adalet Bakanlığı önünde açacağız. Annenin aradığı adalet herkes içindir. Aradığımız adalet bir gün herkese lazım olacak. Bu süreçte annenin haklı mücadelesine sahip çıkalım. Devam eden bu adaletsizliğe hep birlikte son verelim” diye konuştu.

Mahkeme, 1 Şubat'ta verdiği ara karar ile "Hastane" ve "İşyeri" dosyasını birleştirerek davanın görüldüğü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. Mahkeme de 15 Mart'ı duruşma günü olarak belirlemişti ancak Maraş merkezli depremlerden dolayı görülemeyen duruşmanın bugün yapılmasına karar verilmişti.

Aile adalet sağlanmazsa nöbete Ankara'da devam edeceğini açıklamıştı

Şenyaşar ailesi, Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 846’ıncı gününde son bulmuştu. Aile, 18 Temmuz'da Malatya'da görülecek davada adalet sağlanmaması durumunda nöbetlerine Ankara'da devam edeceğini açıklamıştı.

Aile engellenmişti

Urfa'daki adalet nöbetini Ankara'ya taşıyan ve Adalet Bakanlığı'na yürümek isteyen Şenyaşar ailesi engellenmişti. Anne Emine Şenyaşar, Meclis önünde oturmaya başlamıştı.

Şenyaşar ailesi, Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 846’ıncı gününde son bulmuştu. Aile, 18 Temmuz'da Malatya'da görülecek davada adalet sağlanmaması durumunda nöbetlerine Ankara'da devam edeceğini açıklamıştı. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.