EMİT Fuarı’nda kent bileşenleri neden yok?

EMİT Fuarı’nda kent bileşenleri neden yok?
İstanbul’da başlayan EMİT Fuarı’na Diyarbakır’daki kent bileşenleri ve basının büyük bölümünün davet edilmemesi eleştiri konusu oldu.

 

Dilek Akın-özel haber

Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve bazı STK’lar tarafından organize edilen Diyarbakır ekibinde göze çarpan bu eksikler, birlik ve beraberlik ruhuna aykırı olarak değerlendiriliyor.

Bu yılki fuar İstanbul’da

Kısa adı olan EMİT olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olarak kabul ediliyor. Etkinlik her yıl 50 bine yakın sektör profesyonelini ve de dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarını yakalamak isteyen turisti ağırlıyor. Fuara, her yıl tüm illerden olduğu gibi Diyarbakır’dan da katılım oluyor. Bu yılki fuar, İstanbul’da başladı ve ay sonuna kadar devam edecek.

Bilinçli olarak mı davet edilmiyorlar?

Önceki yıllarda kentin tüm bileşenleri davet edilerek birliktelik ruhu sergileniyordu. Ancak son yıllarda bu ruh ve birliktelik bozuldu. Aralarında basın kuruluşları ve farklı kesimlerin bulunduğu kent bileşenlerinin davet edilmemesi tepkilere neden oluyor. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve bazı STK’lar tarafından organize edilen Diyarbakır ekibinde göze çarpan bu eksikler, birlik ve beraberlik ruhuna aykırı olarak değerlendiriliyor. Bu durum kafalarda ,”acaba basın kuruluşları ve farklı kesimler bilinçli olarak mı davet edilmiyor?” soru işaretlerine neden oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.