En temel sorunumuz sulama

En temel sorunumuz sulama
14 Mayıs Çiftçiler günü vesilesiyle gazetemize bir açıklamada bulunan Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, Diyarbakır ve Bölge çiftçisinin temel sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bu yıl 14 Mayıs Çiftçiler Gününde 81 ilden gelen çiftçilerin katılımıyla Ankara’da olacaklarını belirten Delil, çiftçilerin sorunlarını ve taleplerini dile getireceklerini söyledi. Bölge çiftçisinin en temel sorununun sulama olduğunun altını çizen Delil, “Topraklarımız suyla buluşunca yaşanacak üretim patlaması, içinde olduğumuz coğrafyanın gıda açığını kapatacak kadar büyüktür. Endüstri bitkileri üretimi, son yıllarda bölgemizde giderek yaygınlaşmaktadır. Bölgemiz, ülkenin pamuk ambarı haline gelmiştir. GAP'ın tamamlanmasıyla bölgemizde endüstriyel bitkilerde üretim daha da artacaktır” diye konuştu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi, Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil'in, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle gazetemize bir açıklamada bulundu.

Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil'in, açıklamasının satırbaşları şöyle:

 

 

‘14 Mayıs Çiftçiler gününü kutluyoruz’

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, çok zor şartlarda üretim yapmaya çalışan, gecesini gündüzüne katarak, yağmur, çamur, kar, kış demeden çalışan çiftçilerimizin günüdür. Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Ziraat Odalarımız olarak, ülkemizde, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü her yıl çeşitli etkinliklerle kutluyoruz.

On binlerce çiftçi 14 Mayıs’ta Ankara’da

Bu yıl farklı bir 14 Mayıs etkinliği düzenliyoruz. Çiftçilerimizle, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde, Ankara'da buluşuyoruz. Ülkemizin her noktasından, 81 ilinden gelecek onbinlerce çiftçimizin katılımıyla, Pazar günü saat 12'de, Ankara'da, Anadolu (Tandoğan) Meydanı'nda olacağız. Çiftçimizin taleplerini de dile getireceğiz. Bir bayram havasında, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinliği gerçekleştireceğiz.

 

‘Bölge çiftçisinin en önemli sorunu sulamadır’

Çiftçimizin, başta elektrik enerjisi olmak üzere, mazot, gübre, yem, tohum, ilaç gibi girdilerde yüksek maliyet sorunu bulunmaktadır. Bölge çiftçimizin en önemli sorunlarından biri sulamadır. Toprağın suyla buluşturulması, ülkemizin en bereketli topraklarının olduğu bölgemize bolluk getirecek, bölgemiz, değil Türkiye'nin Ortadoğu'nun en verimli tarım alanı haline gelecektir.

 

 

 

‘Bölgemiz, ülkenin pamuk ambarı haline gelmiştir’

Bölgemiz, tarımda büyük bir üretim ve ihracat potansiyeline sahiptir. Topraklarımız suyla buluşunca yaşanacak üretim patlaması, içinde olduğumuz coğrafyanın gıda açığını kapatacak kadar büyüktür. Endüstri bitkileri üretimi, son yıllarda bölgemizde giderek yaygınlaşmaktadır. Bölgemiz, ülkenin pamuk ambarı haline gelmiştir. GAP'ın tamamlanmasıyla bölgemizde endüstriyel bitkilerde üretim daha da artacaktır. Projenin tam kapasiteyle devreye alınması bölgemiz açısından hayati önem taşımaktadır. Bir an önce GAP'a yatırımların artırılmasını ve bölgenin ekonomik sorunların çözümünü bekliyoruz.

‘Bol bir hasat bekliyoruz’

Bu yıl bölgemizde yağışlar çok iyi gerçekleşti. Bol bir hasat bekliyoruz. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü, çiftçinin gününü kutluyor, hayırlı ve bereketli bir hasat temenni ediyorum.”

 

Ali Abbas Yılmaz / Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.