Engelli birey: Umudunuzu kaybetmeyin, büyütün!

Engelli birey: Umudunuzu kaybetmeyin, büyütün!
Ömer Kızılkan 38 yaşında engelli bir birey. Geçimini mendil satarak sağlıyor. Kızılkan’ın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, engelli bireylerin sevilmeleri ve dışlanmamaları yönünde topluma mesaj verdi.

Tigris Özel

TİGRİS HABER - İnşaat kazasında hayatı değişen Ömer Kızılkan, 2007’den sonra yaşamına engelli bir birey olarak devam ediyor. Geçimini mendil satarak yapıyor. Ömer Kızılkan, yaşadığı sıkıntılara rağmen umudunu kaybetmediğini söylüyor, şunları ekliyor:

“2006’ yılında babamı kaybettim. 2007’de inşaat kazası geçirdim. Diyarbakır eğitim ve araştırma hastanesinin inşaatında kaza geçirdim. Uzun süre hastanelerde yoğun bakımda kaldım. Sonrasında tekerlekli sandalyeye mahkum kaldım” dedi.

engelsiz-tigris2.jpg

“Umudumu kaybetmedim”

İnşaat kazasından sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olan Kızılkan geçirdiği trafik kazasından sonra yürümeye başladığını anlatıyor:

Tekerlekli sandalyeyle de mendil sattım. Sonra araba çarptı bana ve artık yürümeye başladım. Eskisi gibi olamasada yürüyordum. Araba çarptıktan sonra yürümeye başlamam Allah’ın bir mucizesiydi. Çok acı çektim. Birçok kez elim, ayağım kırıldı. Ama ben yine umudumu kaybetmedim. Çabaladım devam ettim. Fizik tedaviye gittim. Kırıkçıya gittim. İnşaat kazasından bir süre sonra kendimi ailemi geçindirmek için mendil satmaya başladım. Kazadan sonra müteahhit bana destek olmadı. Neyse ki engelli maaşım var ve mendil satıyorum. Şükür geçindirebiliyorum iyi kötü kendimi ailemi. Mendil satmaktan başka iş yapamıyorum. Sabah 9 buçuk gibi geliyorum istediğim saatte de eve gidiyorum. Engelli maaşımı aileme veriyorum. Sattığım mendillerle kendi ihtiyaçlarımı gideriyorum.”

Çevrenin ona olan tutumunun güzel olduğunu söyleyen Kızılkan, sözlerini şöyle tamamlıyor:

“Allah buradakilerden razı olsun ki bana destek oluyorlar, seviyorlar. Halimi hatırımı soruyorlar. Seviyorum onları, onlar da beni seviyor. İlerde bir kırtasiye var oradaki teyze bana sürekli yemek getiriyor. İstiyorum ki nsanlar engellilere iyi davransın, dışlamasın.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.