Engelli ve yaşlılara "golf aracı" ile kabir ziyareti hizmeti

Engelli ve yaşlılara "golf aracı" ile kabir ziyareti hizmeti
Batman'da İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediye tarafından yakınlarının mezarını ziyaret etmek isteyen engelli ve yaşlılar için "golf aracı" tahsis edildi.

 

Batman Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından kentte rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra her kesimden vatandaşın yaşamına dokunacak projeler de birbiri ardına hayata geçiriliyor.

Bu kapsamda Batman'daki 11 mezarlıkta düzenleme yapan Belediye Mezarlıklar Müdürlüğünce kentin en büyük mezarlığı olan Asri Mezarlık'ta da yakınlarının mezarlarını ziyarete gelen engelli ve yaşlılar için "golf aracı" hizmeti başlatıldı. Engelli ve yaşlılar, mezarlık kapısından golf aracına alınarak ziyaret edeceği alana görevliler eşliğinde ulaştırılıyor. Ziyaretin ardından engelli ve yaşlılar yine golf aracı ile bulundukları noktadan alınarak mezarlık kapısına kadar götürülüyor. Golf aracında, vatandaşların yakınlarının mezarını rahat bir şekilde bulabilmesi için navigasyon sistemi de bulunuyor. Böylece mezarlığa gelen kişi, ölen yakınının T.C. kimlik numarasını sisteme girerek navigasyon yardımı ile mezarı rahatça bulabiliyor.

- Cenazelerin hava yolu ile ücretsiz taşınması

Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin, , golf aracıyla mezarlık hizmetinin Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.

Önceki yıl eylül ayında yapılan görevlendirme ile Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy öncülüğünde kentin tüm sorunlarına adeta neşter vurulduğunu dile getiren Şahin, belediyenin tüm birimlerinde olduğu gibi Mezarlıklar Müdürlüğünce de verilen talimat üzerine çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Şahin, kentteki 11 mezarlıkta çalışma yapıldığını aktararak şöyle devam etti:

"Özellikle halkımızın, vatandaşımızın cenaze nakli konusunda yaşadığı problemleri çözmeye çalıştık. Bunun için iki yeni cenaze nakil aracını Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesine kattık. Batmanlı olup da farklı şehirlerde veya yurt dışında vefat eden vatandaşlarımızın da cenazelerinin Batman'a ulaştırılmasının uçakla ücretsiz sağlanması hizmetini devreye koyduk ve masrafı tamamen belediye olarak karşılamaktayız." 

- Mezarlık ziyareti için golf aracı

Kentteki 11 mezarlıkta yazın toz, kışın ise çamur nedeniyle vatandaşların zor anlar yaşadığını anlatan Şahin, tüm mezarlıklardaki yollara parke taşı döşendiğini, bazı yolların ise asfaltlandığını söyledi.

Yaşlı ve engelliler için "golf aracı" hizmetini hayata geçirdiklerini anlatan Şahin, "Mezarlığa gelen yaşlı ve engelliler için kendi araçlarından indikten sonra mezarlıkta ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için golf aracı satın aldık. Bu güzel ve Türkiye’de çok yaygın olmayan bir hizmet. Bunu Batman'da yapmış olmak bizi çok memnun etti." dedi.

Şahin, hedeflerinin kentte daha önce ihmal edilen hizmetleri vatandaşa ulaştırmak olduğunu ifade ederek bunun için Belediye Başkan Vekili Aksoy öncülüğünde ekip olarak çalıştıklarını belirtti.

 

Yapılan çalışmaların vatandaşlarca takdir edildiğine dikkati çeken Şahin, "Hedefimiz burada ihmal edilmiş hizmetlerin vatandaşlarımıza bir an önce sunulması. Bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetler görüyoruz ki vatandaşlarımızı gayet memnun ediyor." diye konuştu.

Golf aracının sürücüsü Ömer Özdemir de bu hizmetten yararlananlardan dua aldıklarını vurguladı.

Golf aracı ile ilk defa bu vesile ile tanıştığını dile getiren Özdemir, bu hizmetten vatandaşların memnun olduğunu ifade etti.

- "Bu bizim için çok güzel bir nimettir"

Ölen yakınlarını ziyaret için Asri Mezarlığa gelen bedensel engelli Hasan Ak, golf aracının engelliler için önemli olduğunu belirtti.

"Yürüyemediğim için buraya geldiğimde bu araçla beni götürüp, getiriyorlar. Çok güzel bir nimet." diyen Ak, golf aracı ile ulaşımın engellilerin yanı sıra, obezite hastaları ve yaşlılar için çok güzel bir hizmet olduğunu kaydetti.

Ak, "Bu araçla beni götürüp getiriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz." dedi.(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.