Engellilere yönelik meslek edindirme kursu

Engellilere yönelik meslek edindirme kursu
Kayapınar Belediyesi Musa Anter Engelli Yaşam Merkezi'nde engellilere yönelik meslek edindirmek ve sosyal yaşama katılmaları sağlanması için takı- tasarım kursuları başlatıldı.

Kayapınar Belediyesi Musa Anter Engelli Yaşam Merkezi'nde otistik çocuklara yönelik spor eğitimi ve bilgisayar kurslardan sonra takı-tasarım kursları başladı. Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, Meclis Üyesi Faruk Akboğa ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kardaş Engelliler Haftası ve başlayan kurs dolaysıyla merkezi ziyaret ederek kursiyer ve aileleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Dezavantajlı guruplara hizmetin her zaman öncelikleri olduğunu belirten Mahmut Dağ," Engeli merkezimizde çalışmalarda emeği geçenlere, ailelere ve buraya gelerek sosyal yaşama katılan tüm engelli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Engeli vatandaşlarımıza toplumdaki tüm kesimlerin sahiplenmesi ve yaşamlarını kolaylaştıracak bir kent oluşturmak önceliği olması gerek. Bu kursla amacımız merkezimize gelen arkadaşlarımızın daha iyi zaman geçirmeleri, meslek edinmeleri ve daha önemlisi sosyal yaşama katılmalarını sağlamaktır " dedi.

Kursun amacının engellilere meslek edindirmek ve sosyal yaşama katılmaları sağlamak olduğunu belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kardaş ise, "Takı-tasarım kursunu Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yürütüyoruz. Şu anda kursumuza 12 arkadaşımız katılıyor. Yılsonunda bu arkadaşlarımıza sertifika verilecek ve yaptıkları tasarımlar yılsonu sergisiyle halkımızın beğenisine sunulacaktır " diye belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.