Ensarioğlu “Hiçbir zaman Kürt meselesini kullanmadım”

Ensarioğlu “Hiçbir zaman Kürt meselesini kullanmadım”
AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan Adayı Galip Ensarioğlu, Otuz yıldır siyasetin içinde yer aldığını ve Diyarbakır’da bulunan bütün kesimlerin kapısını rahatlıkla çaldığını bu nedenle de Diyarbakırlıların sevgisini kazandığını ifade etti.

Haber/Foto: Gencer ARPACI

DİYARBAKIR (Tigris Haber) –  Ak Parti Diyarbakır Milletvekiliyken Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olan  Galip Ensarioğlu gazetemizi ziyaret ederek, 30 Mart yerel seçimlere ilişkin gazetemizin imtiyaz sahibi Ahmet Tanaman ve yayın danışmanı Mehdi Tanaman’a güncel değerlendirmelerde bulundu. Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanı Adayı Galip Ensarioğlu, Kentsel dönüşüm, trafik, mega projeler, tarihi mekanların korunması ve bir çok alanda ciddi anlamda hizmet eksikliği olduğunu bu konuda ciddi değişimler yapacağını kaydederek “Ölümlerin, sıkıntıların olduğu bir ortamdan başka bir iklime geçtik. Barışın, huzurun, çözümün olduğu bir oramda Diyarbakır artık nelerin yapılıp, Nelerin yapılmadığını da konuşuyor. Adayların kim olduğunu konuşuyor. Geçmişte duyguların ön planda olduğu iklimde mantık geri plandaydı. Artık yerel yönetimlerde Diyarbakır’ı diğer kentlerle kıyasladığımızda ne kadar geri kaldığını görebiliyoruz. Kentsel dönüşüm, trafik, mega projeler, tarihi mekanların korunması ve bir çok alanda ciddi anlamda hizmet eksikliği görülüyor. Özellikle her yerin bir kimliği vardır. Önemli olan bu kimliğin özgünlüğünü korumaktır. Elimizde hayata geçmeyi bekleyen bir çok proje bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz; Diyarbakır Suriçi’nde bulunan tarihi ortaya çıkartmak ve tarihi olmayan bütün yapıları ortadan kaldırarak orada çok ciddi turizm potansiyelini ortaya çıkartmak. Surun içinden ve dışından yeşil kuşaklar bırakarak çevre yolu açmak, ana arterler dışında diğer bölümleri trafiğe kapatmak, bütün tarihi olmayan evleri yıkarak yerine tarihi evlere mimarisinde yapılar inşa etmek ve Diyarbakır’da bulunan bütün yer altı çarşılarını otoparka çevirmektir. Çünkü bu kentte ciddi anlamda bir trafik sorunu var” dedi.

Ensarioğlu Otuz yıldır fili siyasetin içinde yer aldığını, Diyarbakır’da bulunan her kesimin kapısını rahatlıkla çaldığını ve bunun için Diyarbakırlıların sevgisini kazandığını belirterek “Birçok alanda projelerimizi halk ile paylaşacağız. Dicle nehrini ıslah edeceğiz. Aynı Avrupa’daki kentler gibi taş kanallar içine alacağız, çok estetik köprüler yapacağız. Bu alanları inşa ettikten sonra o kum ocaklarının tahrip ettiği yerleri tekrar elde edeceğiz. Dicle Nehrine baktığımızda ekoloji adına hiç bir şey bırakmamışlar biz bu tahribatlara izin vermeyeceğiz. Hevsel bahçelerinin etrafına yollar yapıp hali hazırı koruyup vadi projesini gerçekleştireceğiz. Bu seçim döneminde de bütün STK’ların önerileri bizim için kaynak teşkil edecek. Diyarbakır ne istiyorsa biz onu yapacağız.’’ Dedi.

Kendisine sorulan ‘’Bahsettiğiniz projelerin bir kısmını başka siyasiler de vaat ediyor. Diyarbakır sizi neden seçsin ? şeklindeki soru üzerine, Ensarioğlu  otuz yıldır fiili olarak siyasetin içinde olduğunu belirterek; ‘’  Kentlisinden köylüsüne, okumuşundan okumamışına,, zengininden fakirine her fikirden insanımızın çok rahat kapısını çalıp evlerine rahatlıkla girebildiği birisiyim. İkincisi bu güne kadar hep STK’ların içinde yer alan biriyim. Bu anlamda ciddi bir alt yapımız var. Onun için Diyarbakır’ların beni seçeceğine inanıyorum. Yirmi yıldır siyasetin içindeyim ama hiçbir zaman doğrudan ve haktan ayrılmadım ve temsil ettiğim iktidarın, fikrin, siyasetin adamı olamadığımı, her zaman halkın adamı olduğumu Diyarbakırlılar çok iyi bilir. İlk defa belki iktidar partisine yerel yönetimlerde bu halk oy verecek. Ben de bu oyları alırken bize oy veren yâda vermeyen herkese eşit mesafede olurum” diye konuştu

Yayın danışmanımız Mehdi Tanaman’ın, ‘’Sizinle ilgili yapılan eleştirilerden biri de ‘bu güne kadar hep Kürt meselesini  kullanarak bir yerlere geldiğiniz’ şeklinde. Siz bu eleştiriyi nasıl değerlendiriyorsunuz? ‘’ sorusu üzerine Ensarioğlu; ‘ Kürt meselesini kullanarak meclise girdi’. Eleştirilerini yapanların samimi olmadıklarını, hiçbir zaman Kürt meselesini siyasete kullanmadığını belirterek “Ben hiçbir zaman Kürt meselesini siyasete alet etmedim. Kürt meselesinde neyi savunmam gerekiyorsa onu savundum. Kürt siyaseti hep bana zarar verdiği halde vicdani olarak savundum ve savunmaya devam edeceğim. Şimdi de mensubu bulunduğum Ak Parti’de de Kürt meselesini her platformda en çok ön planda çıkartan vekillerden birisiyim” dedi.

M.Salim Ensarioğlu geçen seçimde size rakip olmuştu bu seçimde de aranızda nasıl bir rekabet olacak? Sorusuna Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Galip Ensarioğlu şöyle cevap verdi: ‘’Aramızda hiçbir sıkıntı yok. Bu seçimde bana  destek verecek. Geçmişte ailemizde ilk defa böyle bir çelişki oldu. Demokratik bir haktır. Kendi içimizde bunun eleştirisini dahi yapmadık. Bu durum aile bağlarımıza hiçbir zaman zarar vermedi. Bu seçimde de zaten birlikteyiz. Zaten aramızda hiç bir kırgınlık olmadığı için bu gün birlikteyiz” diye konuştu.

ensarioglu-gazete-ziyaret-(2).jpg

ensarioglu-gazete-ziyaret-(5).jpg

ensarioglu-gazete-ziyaret-(7).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.