Ensarioğlu’ndan ABD’ye çağrı: İsrail’i dizginleyin

Ensarioğlu’ndan ABD’ye çağrı: İsrail’i dizginleyin
İYİ Parti Ortadoğu Politikaları Başkanı Salim Ensarioğlu, İsrail polisinin saldırılarına tepki gösterdi. ABD Başkanı Joe Biden’e çağrıda bulunan Ensarioğlu, “Ortadoğu’nun şımarık çocuğunu dizginleyin."

TİGRİS HABER- İsrail polisinin, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına siyasiler tepki göstermeye devam ediyor. Bir tepkide İYİ Parti Ortadoğu Politikalar Başkanı Salim Ensarioğlu’ndan geldi.

Yazılı bir açıklama ile saldırıya tepki gösteren Ensarioğlu, “Üç semavî dinde de kutsiyet taşıyan Kudüs’te, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’da, dinimizce kutsal kabul edilen bu günlerde ibadet eden Filistinli kardeşlerimize İsrail polisinin gerçekleştirdiği saldırıları lanetliyorum. İsrail’in ardı arkası kesilmeyen, sivilleri hedef alan bu hain saldırıları hangi dine mensup olursa olsun tüm inananların sessiz kalmaması gereken bir insanlık zulmü.

İsrail’i şımartan ABD

İsrail 1967’den bu yana tavırlarıyla, istiyorumcu tutumu ve bu isteklerini elde etme yolunda hiçbir saldırgan yöntemden geri durmayan yaklaşımıyla Ortadoğu’nun şımarık çocuğu konumunda. Ancak bugün Ortadoğu kazanını kaynatıp duran Ortadoğulu bir İsrail varsa, bir de İsrail’i şımartan Amerika var.

Trump’un vebali büyük

İsrail’in Filistin topraklarına ve halkına saldırıları, tüm insanlığın ama en başta her adımda sözde “demokrasi”, “insan hakları” vurgusu yapan batı bloğunun sessiz kalmaması gereken bir zulümler dizisi. Bu zulümlere bırakın ses çıkarmayı, üzerine bir de yarayı daha da kaşıyan bir Amerika gördük. Bugün İsrail bu saldırıları daha da cüretkâr gerçekleştiriyorsa, bunda Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan edip, elçiliklerinin oraya taşınması talimatını veren Trump’ın vebali büyüktür.

ABD Başkanı Biden’e çağrı

ABD Başkanı sayın Joe Biden’e sesleniyorum; “insan hakları”, “barış”, “adalet” söylemlerinin giderek geliştirildiği günümüzde, bu değerlerin yerleştirilmesine katkı sağlayacak adımlarla samimiyet ortaya koyun. Her fırsatta tüm bu değerlerden kendini muaf tutan Ortadoğu’nun şımarık çocuğu İsrail’i dizginleyin artık” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.