Erdem Oral’ın “İz” adlı ilk solo albümü yayınlandı

Erdem Oral’ın “İz” adlı ilk solo albümü yayınlandı
Varto doğumlu sanatçı Erdem Oral, 20 yılı aşan kesintisiz müzikal geçmişin ardından ilk solo albümü olan “İz” Ahenk Müzik etiketi ile yayınlandı.

TİGRİS HABER - Sanatçının, prodüktörlüğünü de üstlendiği albümde düzenlemeleri Ozan Yontan ile birlikte hazırladı. Müzik yönetmenliğini Ozan Yontan’ın üstlendiği albüm 10 parçadan oluşuyor. Albüm 2 Kurmanci, 1 Zazaca, 1 Soranî lehçesinde, diğerleri Türkçe olmak üzere halk ezgileri ve etnik formdaki besteleri kapsıyor.

Erdem Oral 1985 Varto doğumlu. Sosyoloji bölümünden mezun olan sanatçı, müzik eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda Müzik Teorisi bölümünde tamamladı. Müzik kariyerine genç yaşlarında başladı ve çeşitli müzik gruplarında vokalist ve solist olarak sahne tecrübesi edindi.

Erdem oral, sahne kariyerine paralel şekilde müzik öğretmeni olarak hem bireysel hem çeşitli kurumlar bünyesinde çalıştı. 2018 yılında ilk tekli çalışması “Elâ Gözlerini Sevdiğim Dilber” yayınlandı. Yine 2018 ve 2019 yıllarında Muhlis Berberoğlu’nun bağlama ile eşlik ettiği “Anadolu’da Bozlaklar ve Çeşitlemeler” ile “Hayali Gönlümde Kalan” adlı karma albümlerde solist olarak yer aldı. Muhlis Berberoğlu ve Sinan Cem Eroğlu ile ortak çalışması olan “Cevherler Ummana Düştü Bulunmaz” EP çalışması ise 2023 yılında yayınlandı.

Albümde az bilinen eserler ile klasikleşmiş eserlere dengeli şekilde yer verildi. Sade, canlı icraları ön plana çıkaran, eserlere saygılı, ancak çağdaş ve yenilikçi denemeler de içeren bir müzikal yaklaşım sergilendi. Düzenlemelerde çeşitliliğe ve Erdem Oral'ın vokal gücünü en iyi şekilde yansıtmaya özen gösterildi. Davul kayıtları Riff&Night Studio’da Burak Tanyolaç tarafından yapılan albümün, diğer tüm kayıt/miks/mastering çalışmaları Ada Müzik Stüdyosu’nda Özgür Özkan Mete tarafından tamamlandı. 1 yılı aşan bir hazırlık sürecinin ürünü olan albümde Erdem Oral’a piyano, klavye ve basta Ozan Yontan, vurmalı çalgılar ve davulda Gamze Yılmazel, bağlamalarda Sezgin Yaman, perdesiz gitar ve e-bow’da Lütfücan Kapucu, erbanede İbrahim Taşkıran, flütte Gizem Çevik, obuada Volkan Işılay eşlik etti. Albümün fotoğraf çalışmasını Buğrahan Şirvancı, kapak tasarımı ve görsel çalışmalarını Ozan Yontan yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.