Erdoğan: 20 yaş altı kişilerin sokağa çıkmaları yasak

Erdoğan: 20 yaş altı kişilerin sokağa çıkmaları yasak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdağan açıklama yapıyor

Erdoğan’ın konuşmalarından bazı satır başları şöyle;

Maske, test kitini kendimiz üretiyoruz. Türkiye bu küresel salgına ve büyük krize hazırlıklı en büyük ülkelerinden biridir. Tek yapmamız gereken kardeşliğimize sahip çıkmak ve kurallara harfiyen uymak. Bilim kurulumuz hastalığın gelişimini an be an takip ediyor. Tavsiyeler de hükümetimize iletiliyor. Bizde bu yönlü kararlarımızı alıyor ve uygulamaya geçiriyoruz. Vatandaşlarımızdan beklentimiz her kesin kendini karantinaya alması. Ancak sayıca azda olsa sosyal izolasyon ve temizlik gibi kurallara uymayanlarında olduğunu görüyoruz. Kuralları zorunlu bir şekle dönüştürmemiz lazım. Gece yarısı itibariyle ülkemizin 30 büyük şehri ile araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Bu şehirlerimize gıda, ilaç ve temizlik malzemeleri dışında giriş çıkış yapılamayacak. Ülke içinde yük taşımacılığı yapan kişilerin geçişleri devam edecek. Bunu 15 gün süreyle uygulayacağız. 20 yaş üstü kişilerin sokağa çıkması yasak.

Kamuya açık alanlarda asla bir arada bulunulmayacak. Hayatı normalleştirmek bizlerin elinde. Milletime güveniyorum. Bu içi boş bir söz değil.

Kampanyamıza 1 milyar 61 milyon yardım yaparak kardeşliğimizin gücünü göstermiştir. Bu sıkıntılı günlerde dayanışma gösteren kurum ve şahıslara şükranlarımı sunuyorum. Kimi kesimler bu kampanyayı itibarsızlaşıtrmaya çalışsa da milletimiz bunlara fırsat vermemiştir.

Sağlık çalışanlarımızın gösterdiği fedakarlığı asla unutmayacağız. Hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun adını yaşatmak için Eğitim Araştırma Hastanesine adını vereceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum