Erdoğan BM Genel Kurulunda konuştu

Erdoğan BM Genel Kurulunda konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda İklim Eylemi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "2023 itibarıyla yaklaşık 400 bin binada sıfır atık sistemine geçmiş olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, yeryüzünde insanın istifadesine sunulmuş her şeyin bir emanet olduğunu belirterek bir sonraki sahibine teslim edinceye kadar emanetin en iyi şekilde korunması gerektiğini vurguladı.

​İklim değişikliğinin, sonuçları itibarıyla sınır tanımayan küresel bir sorun olduğuna işaret eden Erdoğan, küresel sorunların çözümünde, gerek bölgesel gerek uluslararası düzeyde iş birliğinin tesis edilmesinin şart olduğunu söyledi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in tüm ülkeleri iklim değişikliğiyle mücadele hususunda elini taşın altına koymaya davet ettiğini hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin bu davet üzerine Kenya ve Birleşmiş Milletler - Habitat ile beraber "Altyapı, Şehirler ve Yerel Eylem" çalışma grubunun eşbaşkanlığını yürüttüğünü dile getirdi.

 

Erdoğan, bu çalışma grubunun, iklim değişikliğiyle mücadelede somut etkileri günlük hayatta da görülebilecek kritik bir alanı teşkil ettiğine dikkati çekti.

'TÜRKİYE YENİLENEBİLİR ENERJİDE BÖLGESİNDE LİDER'

Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadelede başarıya ulaşılabilmesi için öncelikle yerel düzeyde eyleme geçilmesi gerektiğinin farkında olduğuna işaret eden Erdoğan, "Dünyanın en kalabalık metropollerinden İstanbul'da 4,5 yıl boyunca Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım. Son 17 yıldır Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak ülkeme hizmet ediyorum. İstanbul ile beraber 81 vilayetimizin tamamında katı yakıtlar yerine doğal gaz kullanımını yaygınlaştırdık. Türkiye bugün yenilenebilir enerjide bölgesinde lider ülke konumundadır. Halihazırda elektriğin yüzde 30'dan fazlasını yenilenebilir enerjiden karşılıyoruz. Yenilenebilir enerjinin elektrik üretimindeki payını 2023 yılında yaklaşık yüzde 39 seviyesine yükselteceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.