Erdoğan bugün 3 yıllık planlamayı açıklayacak

Erdoğan bugün 3 yıllık planlamayı açıklayacak
Türkiye'nin 2024-2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Programı (OVP), bugün saat 14.00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

TİGRİS HABER - Programın, enflasyon, istihdam ve büyüme gibi tahminlere odaklanacağı ve iş dünyasının çeşitli kesimlerinin önerilerini dikkate alarak hazırlandığı belirtildi.

OVP'nin açıklanmasıyla birlikte, 2024-2026 yıllarına yönelik ekonomik beklentiler ve hedefler kamuoyuyla paylaşılacak. Özellikle enflasyon, fiyat istikrarı bölümünde ele alınacak ve bu yılsonunda, yani 2024, 2025 ve 2026 için enflasyon tahminleri sunulacak. Merkez Bankası, son enflasyon raporunda 2023 yılsonu için enflasyon tahminini yüzde 58 olarak revize etmişti. 2024 için ise yüzde 33'lük bir tahminde bulunmuştu. Ancak daha sonraki açıklamalarda yılsonu enflasyonunun yüzde 62'ye çıkabileceği ifade edilmişti.

OVP ayrıca büyüme hedeflerini de içerecek. Programda 2024 ve 2025 için yüzde 5.5 büyüme hedefleniyor. Enflasyonla mücadele kadar büyüme hedefi de büyük bir öneme sahip olacak. Ayrıca, para politikası çerçevesi ve finansal istikrar da OVP kapsamında ele alınacak ve piyasa tarafından yakından izlenecek. Mali disiplin ve yapısal reformlar da programın önemli unsurları arasında yer alacak.

Uzmanlar, OVP'nin en acil konularından birinin enflasyon olduğunu vurgularken, programın bu alanda nasıl bir çözüm önerdiğini görmeyi bekliyorlar. Ayrıca, yabancı yatırımcıları çekmek ve büyümeyi teşvik etmek için atılacak adımların da programın odak noktalarından biri olması bekleniyor. (Haber Mererkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.