Erdoğan: Ortada sadece bir oy kaybı değil, kan ve ruh kaybı var

Erdoğan: Ortada sadece bir oy kaybı değil, kan ve ruh kaybı var
Erdoğan AK Parti MYK toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin "Kendisi dahil AK Parti yönetiminde yer alan kimsenin 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamayacağını" söyledi.

TİGRİS HABER - AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

AK Parti kaynaklarına göre oy oranlarının düştüğüne dikkat çeken Erdoğan, bunun temel sebebinin 10 ay önce AK Parti’ye oy veren seçmenlerin bu sefer sandığa gitmemesi olduğunu savundu. "Ortada sadece bir oy kaybı değil, kan ve ruh kaybı var" diyen Erdoğan, "Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz" diye konuştu.

Toplantıda Erdoğan'ın, mevcut durumda hem genel merkez, hem teşkilat, hem de adayların payı bulunduğunu söylediği, aday belirleme sürecinden seçimin sonuçlanmasına kadar yaşananların uzun uzun değerlendirileceğini vurguladığı öğrenildi.

Erdoğan toplantıda "Acizler ve gafillerin yaptığı gibi bu tablonun suçu millete atılamaz. AK Parti’nin hatayı millette aramak gibi bir geleneği asla olmadı ve olmayacak" ifadelerini kullandı.

Kaynaklara göre Erdoğan, "Kendisi dahil AK Parti yönetiminde yer alan kimsenin 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamayacağını, oy kayıplarının tek bir soruna ve tek bir başlığa indirilemeyeceğini, bunun kolaycılık olacağını ve nerede eksik, hata, kasıt ya da ihanet varsa üzerine gitmenin boyunlarının borcu olduğunu" belirtti.

Erdoğan’a göre "milletin verdiği mesajın net olduğunu" belirten kaynaklar "Güneşi gören buz gibi erimemek, eleştirdikleri partilere benzememek ve daha ağır bedeller ödememek için AK Parti hatalarını görüp kendini toparlamak, milletle gönül köprülerini yeniden güçlendirmek zorunda."

Toplantıda Erdoğan'ın "22 yıllık zorlu mücadelenin heder edilmesine izin verilemeyeceğini" söylediği de belirtildi.

Toplantıda ayrıca, Cumhur İttifakı partilerinin rekabet ettiği ve bu nedenle CHP’nin kazandığı Amasya, Kütahya, Kırıkkale gibi illerin durumunun da ayrıca değerlendirileceği kaydedildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.