Erdoğan-Paşinyan görüşmesinde dikkat çeken detay!

Erdoğan-Paşinyan görüşmesinde dikkat çeken detay!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün de Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği İletişim Başkanlığı tarafından duyuruldu.

TİGRİS HABER - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüşeceği dün kamuoyuna bildirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştüğünü, kendilerine "bölgeyi sükunete davet etmekten başka çarelerinin olmadığını söylediğini" ifade ettiği basın toplantısında ortaya çıkmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan ertesi gün Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüşeceğini kamuoyuna açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün de Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği İletişim Başkanlığı tarafından duyuruldu.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında Karabağ topraklarının paylaşımı üzerine süren çatışma ve gerginlik devam ederken Batı'nın denkleme dahil olması ile durum kritik bir hal aldı.

ABD ve Ermenistan'ın ortak askeri tatbikat yaptığı ve Rusya'nın bu konuda Ermenistan'a nota verdiği bir süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği dikkat çekti.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada görüşmede, Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığı ifade edilirken, "görüşmede ayrıca, iki lider bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisinin bölge ülkelerinin tamamının kalkınma ve refahına katkıda bulunacağını vurgulamış ve bu yönde diplomatik çabalara devam edeceklerini ifade etmişlerdir" denildi.

Rusya Ermenistan'da gerçekleştirilen Ermenistan-ABD ortak askeri tatbikattan rahatsızlığını en üst dilden ifade ederken, ABD-Ermenistan ilişkilerinin Ukrayna'da olduğu gibi NATO üyeliğine doğru evrilmesinden korkuluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.