Erdoğan: Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı?

Erdoğan: Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı?
Kayseri'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de yaptığı konuşmada CHP ve İYİ Parti'yi eleştirdi. "Türkiye'de 'Kürdistan' diye bir bölge var mı' diye soran Erdoğan, "Bu CHP, İstiklal Marşımızı söylemeyenlerle ittifak halinde " dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Tigris Haber - Ben bunları konuşmaktan bıktım, utanıyorum, milletime havale ediyorum. Ekranları başında izleyen tüm milletime sesleniyorum. 31 Mart'ta işte bu CHP'ye, bu Kılıçdaroğlu'na ve onun, terör örgütünün destekçisi olan parti ile nasıl sırt sırta girdiğini gösterelim. Şu anda beraber oldukları partinin eş başkanı ne diyor, biliyor musunuz? Çok enteresan, 'Biz Kürdistan'da oylarımızı HDP'ye vereceğiz.' Türkiye'de, 'Kürdistan' diye bir bölge var mı? Peki bu Bay Kemal (CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu), bu açıklamayı yapanlarla nasıl oluyor da beraber yürüyor? Bu İYİ Parti nasıl oluyor da bu ülkeyi bölmek isteyenlerle beraber yürüyor? Ben milletime bunu özellikle hatırlatmak istiyorum. 31 Mart'ta gelin bunlara dersini toptan verelim. 'Kürdistan'da oylar HDP'ye, batıda da AK Parti ve MHP'yi yok etmek için çalışacağız' diyorlar. Öyleyse biz daha çok çalışacağız ve bunları sandığa gömeceğiz.

Bölücü terör örgütü ile yaptığımız mücadelede bu ittifak adı konmamış olsa da hep vardı. Şu anda bu CHP kiminle ittifak halinde? İstiklal Marşı'mızı söylemeyenlerle ittifak halinde. Bu CHP, bizim bayrağımızı kongrelerinde duvara asmayan BDP, HDP ile beraber. İYİ Parti de bunlarla ne yazık ki beraber. Biz buna üzülüyoruz. Kim, kiminle beraber yürüyor bu önemli. Onun için ne söylüyor büyüklerimiz, 'Söyle bana arkadaşını söyleyim sana kim olduğunu.' Öyleyse 31 Mart'ta Osmanlı tokatına sandıklarda var mıyız? (Sputnık)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.