Erdoğan’dan Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin açıklama

Erdoğan’dan Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kurban Bayramın'da korona salgını nedeniyle bir kısıtlama uygulamanın zor olduğunu söyledi.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı’ndan sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasının zor olduğunu söyledi. Cuma namazı sonrasında basına açıklamalarda bulunan Erdoğan Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili olarak da, “Diyanet gerekli davetleri yapacak” dedi. Cumhurbaşkanı açılışa korona virüsü salgını nedeniyle bin ila 1500 kişinin katılabileceğini belirtti. Erdoğan, Ayasofya ile ilgili gelen tepkiler içinse, “Yurt dışından gelen tepkilerin hiçbiri bizi bağlamaz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin “Kurban Bayramı için böyle bir adım atmak biraz zor. Ama değerlendirmesini tabi Bilim Kurulu yapacağı gibi biz de Bilim Kurulu ile bunu paylaşabiliriz. Kurban Bayramı’nın özellikleri, hususiyetleri çok çok farklı. O gün kurbanlar kesilecek, herkes özellikle de birbirini ziyaret ki bu sadece bayramda oluyor. Şu anda gündemimizde böyle bir durum yok” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.