Ergani 'de asırlık 'dengbejlik' kültürü yeniden yaşatılıyor

Ergani 'de asırlık 'dengbejlik' kültürü yeniden yaşatılıyor
Ergani Belediyesi tarafından kurulan divanda bölgenin asırlık geleneği olan dengbejlik yeniden yaşatılıyor.

Ergani ilçesinde bir araya gelen dengbejler, seslendirdikleri kılamlarla (şarkı) eski geleneklerini yaşamanın mutluluğunu yaşıyor. dengbejler, bir araya gelerek yüzyıllardır yaşanmış aşkların ve acıların anlatıldığı uzun havaları seslendiriyor.

Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yüz yıllardır süre gelen dengbejlik geleneğinin sürmesini diledi. Başkan Kaya "İnşallah bu dengbejlik geleneği sürekli devam eder.

Dengbejlerimiz, ozanlarımız bu geleneği yaşatmak için. Geçmişteki geleneği yeni kuşaklara aktarıyorlar. Burada söylenen parçaların her biri bölgenin geçmişte yaşanmış tarihini anlatıyor. Dengbejlerimize uzun ömür diliyorum" dedi.

ergani1-001.jpg

Belediye Başkan Kaya, İstedik ki geçmişteki kültürümüz devam etsin. Nesilden nesille aktarılmasını istediğimiz programımızda çocukların da olmasını istiyoruz. Dengbejlik ve divanların yaşatılması adına bu programları icra ediyoruz. Bununla birlikte bir kaynaşma ortamını, insanların bir araya gelmesini sağlıyoruz" diye konuştu.

Programa katılan dengbejler de, eski geleneklerinin yeniden sürdürülmesine ve gelecek kuşaklara aktarılmasında kendilerine imkan tanıyan Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.