Ergani’de su çilesi

Ergani’de su çilesi
Diyarbakır Ergani İlçesi’ndeki Aziziye ve Kemertaş mahallerinde 4 aydır akmayan sular vatandaşları kış ayında perişan etti. Vatandaşlar DİSKİ’yi aramalarına rağmen sorunun çözülmediğini belirtti.

TİGRİS HABERErgani ilçesi Aziziye ve Kemertaş Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, 4 aydır mahalleye su verilmediğini dile getirerek, açıklama yaptı. Mahallede bir araya gelen vatandaşlar, ana şebeke borularının bir süre önce değiştiğini hatırlattı.

Mahalle sakinleri adına açıklama yapan Mustafa Subaşı, Aziziye ve Kemertaş mahallesindeki birçok yere su gitmediğini, bazı yerlerdeki patlamış borular nedeniyle suyun boşa aktığını dile getirdi.

Başvuruya rağmen işlem yapılmıyor

Subaşı şunları söyledi, “Dört aydan beridir sularımız akmıyor. Bir kova su alana kadar perişan oluyoruz. Sular akmadığı için namazlarımızı bile kılamayacak duruma geldik. Suyun olmadığı yerde ne temizlik olur ne de bereket olur. Suyun olmadığı yerde ev olmaz, yaşam olmaz. 20.07.2021 tarihinden itibaren Aziziye Mahallesi Ziya Gökalp Caddesi hükümet konağı bölgesindeki caddede boru hatları tamamıyla iptal edilmiş. Ev ve işyerleri mağdur durumda. Diyarbakır DİSKİ müdürlüğüne 27.10.2021 tarihli 19697 nolu dilekçeyle başvuru yapmamıza rağmen  hiç bir işlem yapılmamıştır” dedi.

Çözüm bulunsun

Kış ayında perişan olduklarını dile getiren Subaşı, “Suyumuzu bilinçli olarak kesildiğini düşünüyoruz. Bizler su görmeye hasret kalıyoruz. Koronavirüs hastalığı var. Her gün bize ellerinizi, yüzünüzü yıkayın ve temizliğinize dikkat edin diyorlar. Su olmadığı zaman biz temizliği ne ile yapacağız? Su olacak ki biz temizlik yapabilelim. Bu yaptıkları hangi vicdana, insanlığa sığar? Çözüm bulsunlar” şeklinde tepki gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum