Erkek arkadaşınızın sizi sınırladığını gösteren 5 işaret

Erkek arkadaşınızın sizi sınırladığını gösteren 5 işaret
Her ilişki başta sorunsuzdur, zamanla sorunlar yaşanır ancak bu sorunlar her zaman iki tarafı değil de bir kişiyi mutsuz eder.

TİGRİS HABER - Her ilişki başta sorunsuzdur, zamanla sorunlar yaşanır ancak bu sorunlar her zaman iki tarafı değil de bir kişiyi mutsuz eder. Her kadın sevilmek, korunmak ister ancak bazen erkeğin koruması kadının özgürlüğünü kısıtlamaya kadar gider.

Kendinize soracağınız birkaç soruyla erkek arkadaşınızın sizi kısıtlayıp kısıtlamadığı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

  1. Kişiliğinizi değiştirmenizi istiyor mu?

Erkek arkadaşınız, sizin giyim tarzınızı, arkadaşlarınızı, hobi ve ilgi alanlarınızı değiştirmenizi istiyorsa bu sizi sınırladığını gösterir. Örneğin, size daha kısa elbiseler giymemenizi, erkek arkadaşlarınızla görüşmemenizi veya istemediği kitapları okumanızdan vazgeçmenizi söylüyorsa, bu sizin kişiliğinizi değiştirmek istediğini gösterir.

  1. Size güvenmiyor mu?

Erkek arkadaşınız size güvenmiyorsa, bu sizi sınırladığını gösteren bir işaret olabilir. Örneğin, nereye gittiğinizi, kiminle konuştuğunuzu ve ne yaptığınızı sürekli kontrol etmek istiyorsa, bu size güvenmediğini gösterir. Bu durum, sizin özgürlüğünüzü kısıtlar ve size güvenmediği için sizi kontrol etmek istediğini gösterir.

  1. Kontrolcü davranıyor mu?

Erkek arkadaşınız her şeyin kendi kontrolünde olmasını istiyorsa bu sizi sınırladığını gösteren bir işaret. Örneğin, ne yiyeceğinizi, ne içeceğinizi, ne zaman uyuyacağınızı ve ne zaman uyanacağınızı kontrol etmek istiyorsa, bu kontrolcü davrandığını gösterir. Bu durum, sizin bağımsızlığınızı kısıtlar ve öz güveninizi zedeler.

  1. Sizi aşağılıyor mu?

Erkek arkadaşınız sizi aşağılıyorsa, bu sizi sınırladığını gösterir. Örneğin, sizin görünüşünüz, zekanız veya yetenekleriniz hakkında olumsuz yorumlar yapıyorsa, bu sizi aşağıladığını gösterir. Bu durum, sizin özgüveninizi ve kendinize olan inancınızı zedelerken aynı zamanda yeteneklerinizin körelmesine de neden olur.

  1. Sizi izole ediyor mu?

Erkek arkadaşınız sizi izole etmeye çalışıyorsa, bu sizi belli sınırların içine hapsettiğini gösterir. Örneğin, arkadaşlarınızla ve ailenizle görüşmenizi engelliyorsa çalışmanıza izin vermiyorsa bu sizi izole etmeye çalıştığını gösterir. Bu durum, sizin sosyal ilişkilerinizi zayıflatabilir, sizi yalnızlaştırabilir

Eğer erkek arkadaşınızda bu işaretlerden herhangi birini görüyorsanız veya sınırlandırıldığınızı hissediyorsanız, bu ilişkiniz hakkında düşünmeniz ve ilişkinizi gözden geçirmeniz gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.