Erkekler Eylül’de 20 kadını öldürdü

Erkekler Eylül’de 20 kadını öldürdü
Erkekler, Eylül'de en az 97 kadına şiddet uyguladı, en az 4 çocuğu öldürdü. Aralarında oğlan çocukların da olduğu en az 20 çocuğu istismar eden erkekler, en az 18 kadını taciz etti. Erkekler en az 59 kadını da seks işçiliğine zorladı.

TİGRİS HABER - bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Eylül 2020'de en az 20 kadını ve kadınların yanlarında bulunan üç erkeği öldürdü, 19 kadına tecavüz etti.

Eylül'de en az  kadının 20 ölümü (Adana (1), Ankara (1), Antalya (1), Antep (1), Aydın (1), Batman (3), Burdur (1), Diyarbakır (1), Gümüşhane (1), İstanbul (4), Samsun (2), Trabzon (1), Van (1), Zonguldak (1) basına şüpheli olarak yansıdı.

Eylül 2020’de erkekler Bursa’da bir kadını öldürmeye teşebbüs etti. İstanbul’da Gürcistan vatandaşı ve Adana’da Suriyeli kadının ölümü basına “faili meçhul cinayet” olarak yansıdı.

Ayrıca, Adana ve Bursa’da iki kadın meşru müdafaa hakkını kullandı. 

Cinayet

Erkekler, Eylül’de 2020'de en az 20 kadını; Eylül 2019'da ise 37 kadını öldürdü. Erkeklerin öldürdüğü kadınlardan biri Afganistanlıydı.

Bir kadın “koruma” iki kadın da “uzaklaştırma” kararına rağmen öldürüldü.

Erkeklerin 12 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı. Erkekler, üç kadını “ayrılmak istediği”, “barışmak istemediği”, bir kadını “kıskançlık”, iki kadını “arazi anlaşmazlığı”, bir kadını “miras”, bir kadını da “annesine küfür ettiği” "bahanesi" ile öldürdü.

Kadınları öldürenlerin yüzde 45'i koca ve eski kocaları

Eylül’de dokuz kadını kocası/eski kocası, dört kadını sevgilisi, bir kadını damadı, bir kadını akrabası üç erkek, iki kadını komşusu öldürdü. Üç kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler, sekiz kadını ev içinde, sekiz kadını ormanlık alan, araba, kuaför salonu, sokak gibi ev dışı alanlarda öldürdü. Erkeklerin dört kadını nerede öldürdüğü basına yansımadı.

Erkeklerin kadınların yarısından çoğunu ateşli silahlarla öldürdü

Erkekler, 13 kadını ateşli silahlarla, altı kadını bıçak, balta, cam gibi kesici aletlerle, bir kadını boğarak öldürdü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.