Erkekler kadınların çalışmasını neden istemez?

Erkekler kadınların çalışmasını neden istemez?
 Özel Haber
Toplumumuzda erkeklerin eşlerinin çalışmasını istemediği yönünde yaygın bir görüş vardır. Bu yaygın görüşün altında yatan birçok neden vardır. Bu nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

TİGRİS HABER - Erkeğin geleneksel rolü: Geleneksel olarak erkekler, ailenin geçimini sağlayan ve evi çekip çeviren kişi olarak görülür. Bu rolü benimseyen erkekler, eşlerinin çalışmasını ailenin geleneksel yapısını bozduğu düşüncesiyle istemeyebilirler.

  • Kadınların yetersizliği algısı: Bazı erkekler, kadınların iş hayatında başarılı olamayacağını veya iş hayatında başarılı olsalar bile aile sorumluluklarını yerine getiremeyeceklerini düşünebilirler. Bu nedenle eşlerinin çalışmasını istemezler.
  • Erkeğin kıskançlığı: Bazı erkekler, eşlerinin çalışmasını kendileri için bir tehdit olarak görebilirler. Eşlerinin kendilerini geçebileceği veya başka erkeklerle tanışabileceği düşüncesiyle eşlerinin çalışmasını istemezler.

Günümüzde bu görüş giderek azalmaya başlasa dahala bazı erkekler eşlerinin çalışmasını istememekte. Bu durum, kadınlar için bir hak ihlali olarak değerlendirilmekte.Çalışma özgürlüğünün kısıtlanması bir hak ihlalidir.

Erkekler eşlerinin çalışmasını istememeleri durumunda öncelikle bu konudaki kendi düşüncelerini sorgulamalıdırlar. Bu düşüncelerinin geleneksel rollere dayalı olup olmadığını veya kıskançlık gibi başka nedenlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığını düşünmeleri gerekir.

Erkekler eşlerinin çalışmasını istememelerinin nedenlerini anladıklarında, bu nedenleri ortadan kaldırmak için çaba gösterebilir. Örneğin, eşlerinin iş hayatında başarılı olabileceğini ve aynı zamanda aile sorumluluklarını da yerine getirebileceğini bilmeliler. Ayrıca, eşleriyle birlikte aile sorumluluklarını paylaşmayı öğrenebilir, birlikte yaşamanın verdiği sorumluluklarını yerine getirebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.