Erkeklerin zayıf kadınları sevdiği algısı doğru mudur?

Erkeklerin zayıf kadınları sevdiği algısı doğru mudur?
 Özel Haber
Kısa cevap, hayır, erkekler zayıf kadınlardan hoşlanmaz.

TİGRİS HABER Uzun cevap, erkeklerin kadınlarda çekici buldukları fiziksel özellikler, kültürden kültüre ve kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Bazı erkekler zayıf kadınlardan hoşlanabilirken, diğerleri daha dolgun kadınlardan hoşlanabilir. Erkeklerin güzellik algısı oldukça çeşitlidir. Bazı erkekler zayıf kadınlardan hoşlanırken, bazıları orta kilolu kadınlardan, bazıları da kilolu kadınlardan hoşlanabilir. Bu, tamamen kişisel tercih meselesidir.

Genel olarak, erkeklerin kadınlarda çekici buldukları fiziksel özellikler şunlardır:

  • Simetrik yüz
  • Büyük gözler
  • Kalın saçlar
  • İnce bir bel
  • Dolgun kalçalar
  • Canlı bir cilt

Bu özelliklerin hepsi, sağlık ve doğurganlık ile ilişkilendirilebilir. Örneğin, simetrik bir yüz, sağlıklı genlerin bir işareti olarak kabul edilir. Büyük gözler, bebeklerde sıklıkla görülen bir özelliktir ve bu nedenle doğurganlık ile ilişkilendirilir. Kalın saçlar, sağlıklı beslenme ve iyi bir bağışıklık sistemi ile ilişkilendirilir. İnce bir bel, doğurganlık için gerekli olan bir yağ dağılımı şeklidir. Dolgun kalçalar, kemik sağlığını ve besin depolama kapasitesini gösterir. Canlı bir cilt, sağlıklı bir kan dolaşımı ve cilt bakımı ile ilişkilendirilir.

Tabii ki, bu özellikler yalnızca fiziksel çekicilik için önemlidir. Erkekler, kadınların karakterleri, kişilikleri ve zekalarıyla da ilgilenirler.

Türkiye'de yapılan bir araştırmaya göre, erkeklerin %60'ı zayıf kadınlardan hoşlanıyor. Yine de bu oran Türkiye’nin doğusu, batısı ve kırsal kesim ile kentler arasında da değişiklik göstermektedir. Ancak, bu oran kültürden kültüre değişebilir. Örneğin, Afrika ve Asya'da yapılan araştırmalar, erkeklerin daha dolgun kadınlardan hoşlanma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak, erkeklerin fiziksel olarak zayıf kadınları sevdiği algısı doğru değildir. Erkeklerin kadınlarda çekici buldukları fiziksel özellikler, kültürden kültüre ve kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Ancak, genel olarak, erkeklerin simetrik yüz, büyük gözler, kalın saçlar, ince bir bel, dolgun kalçalar ve canlı bir cilt gibi özelliklere sahip kadınlardan hoşlanma olasılığı daha yüksektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.