Ermenistanlı sanayiciler Diyarbakır'da fuara katıldı

Ermenistanlı sanayiciler Diyarbakır'da fuara katıldı
Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişkilerde yaşanan sıkıntılara rağmen Ermenistanlı sanayiciler bu yıl bir ilki gerçekleştirerek Diyarbakır’da açılan Ortadoğu Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, Ortadoğu Gıda Fuarı ve Ortadoğu Moda Fuarı'na katıldı.

Diyarbakır’da açılan fuara bu yıl ilk kez Ermenistanlı sanayiciler katıldı. Ermenistan Sanayici İşadamları Derneği tarafından açılan stantta Ermenistan’da üretilen ürünler sergilendi. Tekstil, el işlemeleri, bal, çeşitli gıda, kozmetik, bronz heykeller, izalasyon malzemeleri gibi ürünler 11 firmanın ortaklığıyla Diyarbakır'da düzenlenen fuarda sergilendi. Ermenistanlı sanayiciler, gördükleri ilgi karşısında çok memnun kaldıklarını ifade etti.
Ermenistan Sanayici ve İşadamları Derneği temsilcisi Susunna Khalatyan, Diyarbakır’da düzenlenen fuara katılmalarının Türkiye-Ermenistan arasındaki ticari ilişkinin geliştiğini gösterdiğini söyledi. Ermenistan’da üretilen ürünlerin tanıtımını Türkiye’de yapmanın önemli olduğunu belirten Khalatyan, Diyarbakır’da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

“TÜRKİYE’DE İLK KEZ BİR FUARA KATILIYORUZ”
Khalatyan, Ermenistan Sanayici ve İşadamları Derneği olarak ilk kez Türkiye’de bir fura katıldıklarını ifade ederek, Türkiye ile Ermenistan arasında ticari ilişkilerin iyi bir yönde olduğunu aktardı. Khalatyan, çok kısa bir zamanda hazırlıkları yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: "Ermenistan’da 11 firmanın ürünlerini Diyarbakır’da açılan fuarda sergiledik. Diyarbakır’a geldiğimizden dolayı çok mutluyuz. İlk kez Türkiye'de bir fuara katılıyoruz ve ilk kez Diyarbakır’a geliyoruz. Bizim açımızdan önemli bir durum. Aynı zamanda Türkiye’de de ilk kez bir fuara katılma imkanımız oldu. Fuar süresince memnun kalacağımıza inanıyorum. Türkiye ile diplomatik ilişkilerimiz yok, ama Türkiye’den Ermenistan’a yüklü bir ihracat yapılıyor. Ermeni ve Türk işadamları çok sayıda işte ortak çalışıyor. Biz, Ermenistan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için 3 yıldır çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bunu yaparken, aynı zamanda iki ülke arasında diplomatik ilişkiler olmazsa bile ticari ilişkileri geliştiriyoruz.” 
Fuara katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ın kendilerini sıcak bir şekilde karşıladığını belirten Khalatyan, stantlarını ziyaret eden herkesin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.