Eşbaşkanlar gözaltında

Eşbaşkanlar gözaltında
Diyarbakır Büyükşehir, Kayapınar Belediyesi ve Bismil Belediyesi Eşbaşkanları gözaltına alındı

Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ve Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz'ın evlerine sabahın erken saatlerinde polisler tarafından baskın yapıldı. Yapılan baskının ardından Mızraklı, Yılmaz ve Ayaz gözaltına alındı. Kocaköy Belediye Başkanı Rozda Nazlıer'in de gözaltına alındığı bildirildi.

Mızraklı’nın avukatlarından Mehmet Emin Aktar gözaltını sosyal medya hesabından duyurdu. Aktar, "Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı A. Selçuk Mızraklı sabah 06 da evinden gözaltına alındı. Arama ve gözaltı kararında suçlama nedeni 'yürütülen bir soruşturma' yazılı sadece" dedi.

HDP Diyarbakır İl Örgütü tarafından yapılan paylaşımda ise, gözaltılarına tepki gösterilerek Bismil ve Kayapınar Belediyelerinin abluka altında olduğu belirtildi.

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, "Amed’de siyasi soykırım operasyonu: Seçilmiş Büyükşehir Belediyesi EşBaşkanı Selçuk Mızraklı, ve Kayapınar Belediyesi EşBaşkanı Kezban Yılmaz gözaltına alındı" denildi.

Selçuk Mızraklı, 19 Ağustos'ta Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ile birlikte görevden alınmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.