Eski Vatan Partili Gönül: Demirtaş’ı destekleyeceğiz!

Eski Vatan Partili Gönül: Demirtaş’ı destekleyeceğiz!
Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanlığından bir grup yönetici arkadaşı ile istifa eden eski il başkanı Selahattin Gönül, HDP’ye katılacaklarını ve seçimlerde Demirtaş’ı destekleyeceklerini söyledi.

Genel başkanları Doğu Perinçek’in HDP’yi kapatma vaadi sonrası Vatan Partisi’nden istifa eden Diyarbakır eski İl Başkanı Selahattin Gönül, istifa edenlerin toplu olarak HDP’ye katılacağını açıkladı.

Haber: Ali Abbas Yılmaz

Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek’in “Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda HDP’yi kapatacağına” dair sözleri nedeniyle partisinden istifa eden Vatan Partisi Diyarbakır eski İl Başkanı Selahattin Gönül ve beraberindekiler HDP Diyarbakır Başkanlığını ziyaret etti.

“Açık alanda açıklama yapılamaz” tartışması

HDP İl Eşbaşkanı Şerif Camcı ve HDP yöneticileriyle basına kapalı yapılan görüşme sonrası, yapılmak istenen açıklamaya güvenlik güçleri, “Açık alanda yapılan etkinlik ve açıklamaların yasaklandığına dair Valilik kararı bulunduğunu” gerekçe göstererek açıklamaya izin vermek istememesi, HDP Diyarbakır İl Başkanı Şerif Camcı ve polis şefi arasında tartışma yaşanmasına neden oldu.

HDP İl Eş Başkanı Camcı, açıklamaya izin vermek istemeyen polis şefine, “Yasaları biliyorsun, seçim iptal edilmedi.  Propaganda yapmadan, açıklama yapmadan, dışarıda görünmeden seçim çalışması mı yapılır?” sözleriyle tepki gösterdi.

‘Seçimlerde propaganda yapma hakkımızı engelliyorsunuz’

Polis şefinin “valilikten açıklamanın yapılıp yapılamayacağına dair bilgi almak için telefon açıp HDP’lilerden telefon sonucu beklemelerini istemesi üzerine HDP İl Eş Başkanı, “Beklemeyeceğiz, arkadaşım, beklemeyeceğiz. Biz seçim çalışması yapıyoruz. Yüksek seçim kurulunun kararı herkesin üzerindedir. Seçimle ilgili çalışma yapıyoruz. Haber ne olursa olsun bu açıklamayı yapacağız. Seçimlerde propaganda yapma hakkımızı engelliyorsunuz. Ne yaptığınız farkında değilsiniz.” sözleriyle tepki gösterdi.

Camcı’dan Gönül’e teşekkür

Diyarbakır Valiliğinin karını beklemeden açıklamaya geçen Şerif Camcı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in sözlerini hatırlatarak, “Biz kendilerinin Vatan Partisi’nden istifa ederek HDP’yi destekleyen açıklamalarından dolayı huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu tutumlarının barışa bir katkı olduğunu belirtmek isteriz. Seçimlerden de öte HDP’nin yürütmüş olduğu barış mücadelesine bir katkı olduğunu ve HDP üzerindeki baskıların, HDP üzerindeki antidemokratik tutumların başta cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş’a yönelik, Vatan Partisi Genel Başkanı’nın yaptığı açıklamayı da referans alarak göstermiş oldukları bu tepkiden dolayı, tutumdan dolayı kendilerine huzurlarınızda bir daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Gönül: Demirtaş’ı destekleyeceğiz!

 Vatan Partisi’nden istifa eden Diyarbakır eski İl Başkanı Selahattin Gönül, “Geçen haftaki istifamızdan dolayı, HDP’li arkadaşlarımız bizi ziyaret gelmişlerdi. Biz de iadeyi ziyarette geldik. Kendileri bizi sıcak karşıladılar. Bizim amacımız barıştır, huzurdur, kavga ve kargaşayı asla istemiyoruz. Demirtaş’ı destekleyeceğimizi buradan beyan ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Vatan Partisi’nden istifa edenlerin HDP’ye geçip geçmeyeceğine, kaç kişinin HDP’ye geçeceğine dair soruya Selahattin Gönül, “Evet, HDP’ye geçeceğiz. Toplu olarak geçeceğiz. 90 kişinin altında değil, tamamı buraya geçecek.” şeklinde yanıt verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.