Esnaf tepki gösterdi, korsan çadırlar kaldırıldı

Esnaf tepki gösterdi, korsan çadırlar kaldırıldı
Diyarbakır esnafının korkulu rüyası olan korsan esnaflar Galeria iş merkezi önünde ‘yöresel lezetteler fuarı’ adı altında stant açmak istedi. DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu’nun girişimleriyle çadırlar kaldırıldı.

Ebedinoğlu vatandaşı uyardı: Ürünler şaibeli

Türkiye’nin farklı yerlerinden gelerek Diyarbakır’da ‘yöresel lezzetler’ adı altında sağlıksız ürünler satan korsan pazarcılar Galeria iş merkezi önünde stant açtı. Kan ağlayan kent esnafı duruma tepki gösterdi.

alican-ebedinoglu-001.jpg

Diyarbakır’ı mesken tutmuşlar

Korsan stantların kaldırılması için büyük çaba sarf eden Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, “Kent esnafının durumu ortada. Esnafımız kan ağlarken birileri sağlıksız ürünleri halkımıza fuar adı altında satmaya çalışıyor. Birkaç yıldır bu kişiler Diyarbakır’ı kendilerine mesken tutmuş durumda. Kim niye hangi amaçla bunları getiriyorsa bu işte farklı hesaplar var. Burada ciddi bir rant var, bu ranttan birileri beslenmek istiyor. Ama biz esnafımızın hakkını ve vatandaşımızın sağlıksız örünler almasına göz yumamayız. Halkımız bunlara dikkat etmesini istiyoruz çünkü sattıkları ürünler şaibeli. Girişimlerimiz sonucu kurulan çadırlar kaldırıldı. Umarız yetkililer halkın duygularını istismar eden bu kişilere dikkat eder ve kentimize gelmemeleri noktasına gerekli önlemleri alır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum