VİDEO - Et altın vuruşta, yurttaş isyanda: Kokusunu unuttuk

VİDEO - Et altın vuruşta, yurttaş isyanda: Kokusunu unuttuk
Et fiyatlarına yansıyan seri zamlar yurttaşı isyan ettirecek noktaya getirdi.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Et fiyatlarına yansıyan seri zamlar yurttaşı isyan ettirecek noktaya getirdi. Son 3 ayda yüzde 60 oranında zamlanan eti uzaktan seyretmeye başladıklarına dikkat çeken Diyarbakırlı yurttaşlar, “Kiloyu unuttuk, gramla bile alamaz duruma geldik, doğrusu etin kokusunu da unuttuk” dedi.

Hayat pahalılığı ve artan zamlar her geçen gün yurttaşın alım gücü etkiliyor. Özelikle temel besin ihtiyacı olan kırmızı et fiyatı artarak devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Tüketici fiyatları bazından Mart ayında en fazla artış yüzde 19,90 ile dana etinde gerçekleşti. Hal böyle olunca kırmızı et fiyatı üç ayda yüzde 60 zamlandı.

Artan kırmız et fiyatlarının Ramazan ayında yurttaşı etkilediğini sokakta vatandaşa sorduk.

Etin kemiğini bile alamaz duruma geldik

Et alacak maddi imkânı olmadığını belirten Gülay Işık, “Et fiyatları artık o kadar çok yüksek ki fiyatını bile takip etmiyoruz. Ben en son geçen sene kırmızı et alabildim. Sadece etin kendisi değil çorba için eskiden aldığımız kemikleri bile alamaz duruma geldik. Bırakın et almayı, bizler artık etin kokusunu bile unuttuk” diye konuştu.

Et almak hayal oldu

Yükselen et fiyatlarında dolayı şikâyetlerini dile getiren Fırat Okur, “Et fiyatlarını hepimiz çok iyi biliyoruz, alacak gücümüz yok. 10 kişilik bir aileyiz, geçinmekte zorlanıyoruz. Bırakın kırmızı et almayı artık tavuk etini bile alamayacak duruma geldik. Geçen sene arada bir de olsa alabiliyorduk, bu yıl 300 TL olmuş nasıl alcağız. Artık et almak bizim için hayal oldu” dedi.

Kırmızı ete hasret kaldık

Artık vatandaşın et fiyatı sormaktan bile korktuğunu ifade eden Medeni Lama, “Etin kilosu 300 lirayı bulmuş durumda. Kim eti alıp evine götürebilir ki. Önceki yıllar herkes kırmız et alabiliyordu, şimdi maddi durumu iyi olan insanlar dışında kimsenin et alacak durumu yok. Ete gerçekten hasret kaldık. Et bizim için lüks oldu” diye kaydetti.

Perişan durumdayız

Seyyar satıcılık yapan Veysi İşlek, artan et fiyatları nedeniyle uzun zamandır kendi evine et almadığını söylüyor. İşlek, “Etin fiyatı her geçen gün artarak devam ediyor. Eskiden ayda 3 ya da 4 kere evime et götürebiliyordum. Artık bunu bile yapmakta zorlanıyorum, maddi durumum buna el vermiyor. Sadece et değil her şeyin fiyatı gerçekten çok fazla artmış. Artık perişan bir durumdayız” ifadelerini kulandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.