Ev hanımıydı patron oldu, 7 kişiyi istihdam ediyor

Ev hanımıydı patron oldu, 7 kişiyi istihdam ediyor
Diyarbakır’da evli ve 2 çocuk annesi Yeter Genç, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı hibe desteğiyle açtığı iş yerinde hem kendi işinin patronu oldu hem de 7 kişiyi istihdam ediyor.

 

  Diyarbakırlı evli ve 2 çocuk annesi Yeter Genç (32), eşinin de verdiği manevi destekle bir dizi yemek eğitimi aldı. Daha sonra KOSGEB’in uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan Genç’e sertifikasını aldıktan sonra KOSGEB tarafından 50 bin liralık hibe desteği verildi. Merkez Yenişehir ilçesi Çamlıca semtinde Damak Kervanı adında iki katlı bir lokanta açan Genç, hem kendi işinin sahibi oldu hem de 7 kişiyi istihdam ediyor. Lokantada bir ekip olarak çalıştıklarını ve işlerini severek yaptıklarını ifade eden Genç, ev hanımlarına örnek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

   “4 yıl çeşitli eğitimler aldım”

  İşyerini açmadan önce 4 yıl çeşitli kurslarda eğitim aldığını dile getiren Genç, “KOSGEB’den aldığım destek ve devletimizin yardımı ile birlikte bu işyerini açtım. 7 kişilik ekibimle ev yemekleri, döner, ızgara ve kahvaltı çeşitleri ile burayı işletiyorum. Memnumum. Eğitimlerimi tamamladım. Kursuna gittim. Sonra bu işyerini açmayı düşündüm. 50 bin liralık bir destek aldım. Eşim de manevi olarak destekledi. Burada bir ekip olarak çalışıyoruz. İşlerini severek yaparlarsa bütün ev hanımlarının da çalışmasını isterim” dedi.

   “Desteklerimiz devam edecek”

  KOSGEB Diyarbakır İl Müdürü Hasan Solmaz, müdürlük olarak Genç’e bu süreçte her türlü desteği sunacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

  “İki katlı güzel bir yer. Kendisi şuanda 50 bin liralık hibe desteğimizin bir kısmını kullandı. Aylık olarak kendisine işçi ve kira desteğimiz devam edecek. Bu destek kapsamında aynı zamanda 100 bin lira da faizsiz kredimiz olacak. Toplamda 150 bin liralık bir destek sunmuş olacağız. Girişimcilik desteği dışında Yeter hanımın işini geliştirmesi durumunda diğer destek programlarından da faydalanma imkanı olacak.” (İHA)

                                        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.