Evden kaçan gence ev hapsi cezası

Evden kaçan gence ev hapsi cezası
"Zorla evlendirilmek istendiği" için evden kaçtığını belirten Mehmet Akar'a, emniyetteki ifadesinin ardından " silahlı terör örgütüne üyelik" suçlamasıyla sevk edildiği mahkemece ev hapsi cezası verildi.

HDP Diyarbakır il başkanlığı binasında oğlunun "dağa kaçırıldığı" iddiası ile oturma eylemi yapan anne Hacire Akar, günler sonra oğluna kavuşmuştu. Bir akrabası ile "zorla evlendirilmek istendiği" için evden uzaklaştığını belirten Mehmet Akar, günler sonrasında ortaya çıkmıştı. Daha sonra ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülen genç Mehmet Akar, sevk edildiği adli makamlarca ev hapsi cezasına çarptırıldı.

maa.jpg
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde ifadesi alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan Akar,  savcılık ifadesinin ardından, "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme, Akar hakkında "elektronik kelepçe takmak suretiyle konutu terk etmeme ve yurt dışı çıkış yasağı" ile adli kontrol şartı uygulanmasını kararlaştırdı. Mehmet Akar adliyeden çıkarak kapıda bekleyen aile fertleriyle birlikte evine geçti. (İHA)  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.