“Evim Çocuklarımın Üzerine Çökecek!”

“Evim Çocuklarımın Üzerine Çökecek!”
Ergani Adnan Menderes Mahallesi bağcılar küme evlerinde oturan Aslan ailesi kış ayında evlerinin çökmesinden korkuyor.

Topraklı evde yaşam mücadelesi veren Aslan ailesi hayırsever vatandaşların yardımıyla hayata tutunuyorlar ve tek korkusu evin damı çocukların üzerine çökmesin.

Yaklaşık 30 yıldır aynı evde ikamet ettiklerini belirten Mehmet Aslan, "Evimiz topraklı kış ayında kar yağdığında evin damının çökmesinden korkuyorum. Evin bir odasının üst direkleri çökmüş durumda, çökmesini önlemek için destek verdim. Her akşam kalkıp bakıyorum üzerimize çöker diye. Durumun iyi de değil yıkıp beton yapayım. Geçimimizi çok zor yapıyoruz, eskiden inşaatlarda çalışıyordum, şimdi rahatsız olduğundan çalışamaz oldum. Çocuklarıma okul harçlığı bile veremiyorum. Mahalle muhtarımızın yanına gittim, vakıfa gittim herhangi bir sonuç alamadım. Geçen yıl sadece bir defa yardım yaptılar başka yardım görmedik. Hayır severler eski eşyalarını bize veriyor üzerimdeki kabanı bile başkası verdi, çocuklarımın okul çantaları yoktu, sağ olsunlar eskilerini bize verdiler. Allah sizi inandırsın çocuklarım meyvenin tadını unutmuş, yok ki alayım. Bana yapılan yardımdan utanmıyorum, çünkü zor geçiniyorum" dedi.

5 nüfus aile yardım bekliyor

Kış ayında kar yağdığı zaman yeğenlerini çağırarak kar temizliğini yaptırdığını belirten Mehmet Aslan; " Yetkililerden evimin ihtiyacını karşılayacak demir, kum, çimento versinler ben kendi imkânlarımla yaparım. Benim tek korkum bu ev çocuklarımın üzerine çökmesidir" diye konuştu.

whatsapp-image-2017-12-28-at-19.42.33.jpeg

5 nüfuslu bir aile olduklarını ve 2 çocuğunun okul okuduğunu söyleyen anne Pakize Aslan,  "Evimin tek geliri bundan 2 yıl önce kaynanamın 3 aylık engelli maaşı vardı onunla geçiniyorduk.  Kaynanam da vefat edince, günlük 3-5 TL, çocuklarımın okul harçlığını veremez duruma geldik. Ben yetkililerden hakkaniyet bekledim. Sürekli başvurduğum yerlere tekrar tekrar gittik, tekrar tekrar başvuru da bulunduk. Benim amacım kimseyi kötülemek ya da kimseyi rencide etmek değil. Benim amacım evimin onarılmasıdır. Yani bir odada 5 nüfus, Eşim, çocuklarım, okul hayatı, her şey yememiz, içmemiz bir odada. Benim amacım para değil, düzgün bir şekilde onarılıp içinde huzurlu bir şekilde yaşamak" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.