FAKİRİN UMUDUYLA OYNAMAYIN!

FAKİRİN UMUDUYLA OYNAMAYIN!
Diyarbakır’da TYP kapsamında işe alınacak 2 bin kişinin kurayla değil liste usulü ile seçilmesi torpil iddialarını da beraberinde getirdi.

Berçem KARTAL/ÖZEL

Diyarbakır’da TYP kapsamında işe alınacak 2 bin kişinin kurayla değil liste usulü ile seçilmesi torpil iddialarını da beraberinde getirdi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar,” Yine birilerinin adamları işe alınacak fakir fukara ortada kalacak. Bizler liste ile değil kura yöntemiyle isimlerin belirlenmesini istiyoruz” talebinde bulundular.

İş Kur Diyarbakır İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında il merkezi ve ilçelerdeki okullarda çalıştırılmak üzere Toplum Yararına Programı kapsamında 2 bin kişilik geçici kadro açıldı. Geçtiğimiz hafta yapılan duyurular ile birlikte yüzlerce kişi 9 aylık işe girmek için İŞKUR il Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu. 1.500 temizlik, 449 güvenlik olmak üzere toplam 1. 999 işçi alımı için yapılan başvurular geçtiğimiz Cuma günü sona erdi. Bir haftalık süre zarfında yaklaşık 40 bin kişi başvurdu. İŞKUR İl Müdürlüğü başvuruları değerlendirmeye aldı. Sonuçlar 15 Ekim’de açıklanacak.

Ancak Türkiye’nin birçok yerinde alımlar kura yöntemiyle yapılırken, Diyarbakır’da işe alınacak kişiler ‘liste yönetimi’ ile belirlenecek. Bu yöntem beraberinde soru işaretlerini de getirdi.

typ-is-kur-(1).jpg

CUMHURBAŞKANI MÜDAHALE ETSİN

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, liste yöntemi ile değil, kurayla isimlerin belirlenmesini isterken, “Türkiye’nin birçok yerinde bu yöntemle isimler belirleniyor. Ancak Diyarbakır’da her ne hikmetse her yıl liste yöntemiyle isimler seçiliyor. Yine birilerinin adamları işe alınacak fakir fukara ortada kalacak. Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, lütfen bu durama el atsınlar. Fakir fukaranın hakkını yemesinler. Aylardır evimize ekmek götüremiyoruz. Listelerle ilgili hiç iyi şeyler duymuyoruz. Umarım yanılırız ama görünen o ki bu yılda umutlarımız suya düşecek. Çünkü bu kentin sahibi yok, herkes kendisi için çalışıyor” tepkisinde bulundu.

15 Ekimde açıklanacak sonuçlar kimisini sevindirecek, kimisini üzecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum