Faraşin Yaylası kamp kuran doğaseverleri ağırlıyor

Faraşin Yaylası kamp kuran doğaseverleri ağırlıyor
Şırnak'ta 2 bin 625 rakımlı Faraşin Yaylası, bölgedeki doğal güzellikleri görmek isteyen kampçılara ev sahipliği yapıyor.

TİGRİS HABER - Faraşin Yaylası doğal güzellikleri ile adından söz ettiriyor. Bölgede doğa ile iç içe vakit geçirmek için kamp kurmak isteyen doğaseverler Şırnak'ın Beytüşşebap, Van'ın Gürpınar ilçeleri ile Hakkari sınırlarında bulunan Faraşin Yaylası'nı tercih ediyor. Yaylada çadır kurarak, piknik yapan, Yeşilöz Deresinde balık tutan doğaseverler huzurla vakit geçirmenin keyfini yaşıyor. Yaylada kamp kuran Dilgeş Aslan, yaylaya besicilik yapan göçerlerin ilgisinin de arttığını belirtti.

Aslan, yayladaki huzur ile bölgede hayvancılığın da geliştiğini dile getirerek, "Yayla sahipleri buraya akın etti, herkes hayvan sahibi olup, yeni evler inşa ettiler. Çünkü artık burada huzur var." dedi. Bölgede son dönemde trekking ve rafting gibi doğa sporlarına ilişkin faaliyetlerin de arttığına işaret eden Aslan, bundan mutluluk duyduklarını belirtti.

farasin-yayla-tigris.jpg

Erkan Ertuş ise daha önce yaylaya güvenlik sıkıntısı nedeniyle kimsenin gidemediğini anlatarak, "Kendi coğrafyamızda gezemiyorduk, Üs bölgesinin kurulmasıyla coğrafyamızda huzur var artık. Doğa yürüyüşleri yapabiliyor, kamp kurabiliyoruz. Şu an 6 ay yaylada kalabiliyoruz. Kışın bile yollar açıldığında yaylamıza gelebiliyoruz." şeklinde konuştu.

Ertuş, farklı illerden de insanların bölgeye ilgi gösterdiğini ifade ederek, "Bölgemizde arıcılık, büyük ve küçükbaş hayvancılık arttı. Doğamızı görmeye gelen, kamp kuranlar çoğaldı. Göçerlerin sayısı da yükseldi. Faraşin Yaylası'nda doğup büyümeme rağmen çevremdeki birçok yeri bilmiyordum ama huzurun gelmesi ile yaylada güzel yerleri keşfettik. Bu huzuru tesis eden yetkililerimize teşekkür ederim." dedi. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.