VİDEO - 65 gün komada kalan küçük Eylül hayata yeniden döndü

VİDEO - 65 gün komada kalan küçük Eylül hayata yeniden döndü
27 Kasım tarihinde annesi, babası, abisi ve teyzesi ile birlikte içinde bulundukları araca trenin çarpması sonucu ağır yaralanan ve biri olay yerinde olmak üzere 6 kez kalbi duran Elif Eylül Bayram, mucizevî bir şekilde hayata geri döndü.

TİGRİS HABER - 65 gün yoğun bakımda uyutulan ve bir dizi ameliyat geçiren Eylül, taburcu edildi. Evde tedavisi devam eden Elif Eylül, yaşama yeniden dönmeyi zafer işareti yaparak kutladı. Eylül’ün teyzesi feci kazadan 12 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Diyarbakır’da 27 Kasım 2023 yılında meydana gelen tren kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Hastaneleri Yoğun bakım Servisinde tedavi altına alındı.

Biri olay yerinde olmak üzere 6 kez kalbi duran ve doktorların müdahalesi sonucu yaşama geri döndürülen 9 yaşındaki Eylül Bayram, yoğun bakım ünitesinde yaşam destek makinesine bağladı.

45 gün boyunca makineye bağlı olarak tedavisi devam eden Eylül, bu arada bir dizi ameliyat geçirdi. Ameliyatların ardından durumu gün geçtikçe iyileşen Eylül, kısa bir süre sonra yaşam destek ünitesinden çıkarılarak, normal yoğun bakıma alındı. 20 gün sonra doktorların gerekli görmesinin ardından taburcu edildi.

Teyzesinin ölümünden habersiz

Mucize bir şekilde hayata dönen Eylül, şimdi evde ailesiyle birlikte olmanın sevincini yaşıyor. Eylül, aynı kazada yanında bulunan teyzesi Sultan Bayram’ın ölümünden habersiz…Şimdilik yaşıtları gibi koşup oynayamayan Eylül Bayram, tedavisinin ardından eski günlerine dönmenin hayalini yaşıyor. Yaşama sevincini zafer işaret yaparak kutlayan Eylül, yoğun bakımdayken kendisine dua eden herkese teşekkür etti.

Bayram Ailesinden doktorlara teşekkür

9 yaşındaki Eylül’ün ailesi, Dicle Üniversite Hastaneleri Yoğun bakım servisindeki hekimler ve sağlık personeline teşekkür ederek, kızlarının yeniden hayata dönmesinde dualarda bulunan herkese minnettar olduklarını söylediler.

Ne olmuştu?

Kaza, 27 Kasım akşam saat: 19.30’da Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesi Mervani Caddesi Bağıvar mevkisinde meydana geldi. Kent merkezinden misafirliğe gitmek üzere beraberinde eşi, çocukları ve baldızı ile birlikte yola çıkan Davut Bayram (44) yönetimindeki 34 LC 0494 plakalı otomobile hemzemin geçitte yük treni çarptı. Yaklaşık 200 metre sürüklenen otomobildeki sürücü ile eşi Saliha Bayram (39) çocukları Eylül (9), Şahin (20) ve baldızı Sultan (48) yaralanmıştı.

Sultan Bayram kazadan 12 gün sonra yaşamını yitirdi

Ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Hastaneleri Yoğun Bakım servisinde Sultan Bayram yaşamını yitirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.