Fesih Bozan: AK Parti İl Başkanlığı’na da mı kayyum atandı?

Fesih Bozan: AK Parti İl Başkanlığı’na da mı kayyum atandı?
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti teşkilat toplantısına video konferans ile başkanlık etmesine tepki gösteren, Diyarbakır Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan:  “İktidar partisinin il başkanlığına da mı kayyum atandı?” dedi.

Dün gerçekleştirilen Ak Parti İl Teşkilat toplantısına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Hasan Basri Güzeloğlu da başkanlık etti. Bu konuya ilişkin Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan bir açıklama yaparak: “Devleti temsil eden Sayın Valimiz, devlet ile hükümetin Valilik ile İktidar Partisinin İl Başkanlığının çok farklı olduğunu bilebilecek devlet kültürüne sahiptir. Ancak maalesef 31 Mart yerel seçim çalışmalarında sahada gördüğümüz ve özellikle de belediyelere kayyum olarak valilerin atanmasından sonra, ilimizde iktidar partisinin Belediye Başkanıymış gibi siyasi çalışmalara başkanlık ettiğini görüyoruz. Sayın valimiz bir partinin adayı olarak Diyarbakır halkının teveccühü ile Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmemiştir. Kanaatimizce kanuni de olsa hukuki olmayan bir düzenleme ile belediye meclisinin seçim yetkisi elinden alınarak İçişleri Bakanı tarafından geçici bir süreliğine kayyum olarak atanmıştır. Sayın Valimizin özellikle bu yetkisini kullanırken bu durumun ve olguların farkında olarak hareket etmesini bekleriz” ifadelerinde bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘Haberin doğru olduğunu üzülerek teyit ettim’

“Sosyal medyada “Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. @Hasan_Guzeloglu, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı (@AkPartiDbakir) Serdar Budak (@Serdar_Budak21) ve İlçe Başkanlarının da katılımıyla düzenlenen video konferans görüşmesine başkanlık etti.” tweeti görünce acaba sahte bir hesaptan mı paylaşılmış diye düşündüm. Büyükşehir Belediye Başkanlığı resmi tweet hesabına girince haberin doğru olduğunu üzülerek teyit ettim.

Elbette İl Valisi ve Büyükşehir Belediyesine kayyum vazifesi ile hareket ederken, tüm siyasi partilerle, tüm ilçe Belediye Başkanlarıyla, oda ve STK Başkanlarıyla istişare ve yapılan hizmetlerin koordinasyonu için toplantılar yapması son derece normaldir. Bunu zaman zaman bazı oda başkanlarıyla yapıldığını görüyor ve takdir ediyoruz. Ancak, diğer siyasi partilere yaklaşımında mesafeli duruken, sanki kendisi iktidar partisinden seçime girmiş ve seçim kazanmış partili bir Büyükşehir Belediye Başkanı gibi Ak Parti’nin toplantılarına katılması başkanlık etmesi siyasi kültürümüz, demokrasimiz ve devlet tecrübemiz açısından doğru görmüyoruz”.

‘İl Başkanlığına da kayyum atanmış gibi’

Bu duruma bizden önce iktidar partisinin Sayın İl Başkanın itiraz etmesini beklerdik. Ancak görüyoruz ki adeta İl Başkanlığına da kayyum atanmış gibi oluşan durumu kendisi de kabul etmektedir.

Devleti temsil makamında olan kamu görevlilerinin millete ve tüm siyasi partilere eşit mesafede durması yasal bir görev ve zorunluluk olduğu gibi aksi durum devlet ve siyaset etiği ile de bağdaşan bir durum da değildir. Bu durumu doğru görmediğimiz gibi Diyarbakır’lı vatandaşlarımızın ekseriyetinin de doğru görmediğine inanıyor, Sayın Vali’yi valilik makamının yasal gereklerini yerine getirmeye davet ediyoruz”. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum